ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια ανάκαμψης στο ελληνικό χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερις μήνες ώστε το ελληνικό χρηματιστήριο να γυρίσει σελίδα και να ξεφύγει από το καταστροφικό κεφάλαιο που παραλίγο να κοστίσει την συμμετοχή της χώρας στο κοινό νόμισμα

Μετά από την βουτιά του περασμένου Αυγούστου, όταν κατέγραψε χαμηλό τριετίας, ο γενικός δείκτης τιμών δείχνει να ανακάμπτει.

Από τότε, έχει καταγράψει άνοδο 25%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουνίου, πριν επιβληθούν στην χώρα τα capital controls και κλείσει το χρηματιστήριο. Ο δείκτης ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό, που σημειώθηκε στις 11 Αυγούστου και σκαρφάλωσε 0,7% την Παρασκευή.

Ο τραπεζικός δείκτης FTSE οδεύει προς το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 63% αυτό τον μήνα.

Μιλώντας στο Bloomberg, o Νίκος Κυριαζής, στέλεχος της NBG Securities στην Αθήνα, είπε ότι υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με το ύψος του ποσού που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους ενώ παράλληλα η αγορά προεξοφλεί ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αξιολογεί την κατάσταση των τραπεζών και τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν στο τέλος Οκτωβρίου. Το τελικό πόρισμα θα καθορίσει και το ύψος των αναγκών.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφει θεαματικό άλμα αυτό το μήνα κατά 93%. Σύμφωνα με το Bloomberg,το πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές, για την πώληση της τουρκικής θυγατρικής, Finansbank.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης