ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλάξεις ΚΕΔΕ για τη ρύθμιση Σκουρλέτη

Επιφυλάξεις ΚΕΔΕ για τη ρύθμιση Σκουρλέτη
(EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ)

Η νομοθετική πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων τέθηκε επί τάπητος στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τη Δευτέρα, την ώρα που το αδιέξοδο με τα σκουπίδια συνεχίζεται μετά και τη νέα άκαρπη συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι προτάσεις που περιέχονται στη νομοθετική ρύθμιση μπορούν να εφαρμοσθούν και δεν θα προκύψουν θέματα αντισυνταγματικότητας κ.ά.

Μεταξύ άλλων, η ΚΕΔΕ συμφωνεί με τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και τα χρονοδιαγράμματα που περιέχονται στην πρόταση του υπουργείου, όπως, επίσης, και με την παράταση των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων για άλλους οκτώ μήνες.

Για τους διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ζητεί οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι να έχουν αυξημένη μοριοδότηση επειδή είχαν προσληφθεί με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ και έχουν ξεπεράσει το 24μηνο.

Οι επιφυλάξεις της ΚΕΔΕ θα συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΔΣ της με τον Πάνο Σκουρλέτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ