Ρωσία: Μάλλον ο ηγέτης του ISIS είναι νεκρός

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι εξετάζει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής στη Ράκα στα τέλη του Μαΐου.
Η αεροπορική επιδρομή είχε ως στόχο συνάντηση στελεχών του ISIS και διεξήχθη στις 28 Μαΐου, όπως αναφέρουν τα ρωσικά Μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την ανακοίνωση του υπουργείου.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχονται ακόμα, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν επίσης παρών στη συνάντηση που είχε στόχο η αεροπορική επιδρομή» ανέφερε το πρακτορείο RIA, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Την Κυριάκη η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Συγκεκριμένα, το κανάλι Raqqa24, μετέδωσε ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, ωστόσο η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη πηγή, ούτε και από το «πρακτορείο» Amaq των τζιχαντιστών του ISIS .
Η συριακή τηλεόραση μάλιστα συνόδευσε την είδηση με αυτή την εικόνα


ΑΣΕΠ: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» - Δείτε τον πίνακα
04:00
Προπληρωμένες κάρτες: Πώς λειτουργούν και ποια επιδόματα θα καταβάλλονται σε αυτές
03:00
ΔΥΠΑ: Προειδοποιεί για τηλεφωνικές απάτες - Τι συμβουλές δίνει στους πολίτες
02:00
Τι αλλάζει φέτος στο «μοντέλο» των έτοιμων φορολογικών δηλώσεων
01:00