ΚΟΣΜΟΣ

Χτύπημα στο οικονομικό κέντρο του Παρισιού σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές

Χτύπημα στο οικονομικό κέντρο του Παρισιού σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές
Το διαμέρισμα όπου πραγματοποιηθήκε η αστυνομική επιδρομή Reuters/Gonzalo Fuentes

Οι ισλαμιστές που αναζητούσε η γαλλική αστυνομία στην επιδρομή της Τετάρτης σχεδίαζαν επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λα Ντεφάνς, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές.

Σύμφωνα με μια από τις πηγές, η επίθεση είχε προετοιμαστεί να υλοποιηθεί την Πέμπτη σε μια περιοχή όπου χτυπά η καρδιά της οικονομίας του Παρισιού.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν τρομοκράτες που προετοίμαζαν άλλη μια επίθεση με βάση πληροφορίες που διέθεταν από τις τοπικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες αλλά και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του εξωτερικού» σημείωσε η μία πηγή καλά ενημερωμένη για την εξέλιξη των ερευνών.

«Αυτή η νέα ομάδα σχεδίαζε μια επίθεση στο Λα Ντεφάνς», επισήμανε η πηγή.

Οι αστυνομικοί «ανέμεναν να εντοπίσουν τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι άλλο: μια ομάδα που προετοίμαζε μια επίθεση στη Λα Ντεφάνς».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, αργότερα ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε σχέδιο για μια νέα επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ