ΚΟΣΜΟΣ

Τι είχε πει σε συνέντευξή του ο "εγκέφαλος" των χτυπημάτων στο Παρίσι

Τι είχε πει σε συνέντευξή του ο "εγκέφαλος" των χτυπημάτων στο Παρίσι
REUTERS/Social Media Website via REUTERS TV

Κάτω από τη... μύτη των βελγικών μυστικών υπηρεσιών μπόρεσε να σχεδιάσει επιθέσεις κατά της Δύσης ο καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ όπως ο ίδιος καυχιέται σε συνέντευξή του στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, Ντακίμπ, τον Φλεβάρη του 2015.

Ο αντάρτης ισλαμιστής που είναι γνωστός με το όνομα Αμπού Ουμάρ αλ Μπαλίκι ανέφερε μαζί με δυο άλλους τζιχαντιστές ταξίδεψαν στο Βέλγιο για να "τρομοκρατήσουν τους σταυροφόρους που διεξάγουν πόλεμο κατά των μουσουλμάνων".

"Ήρθαμε αντιμέτωποι με δοκιμασίες στη διάρκεια του ταξιδιού. Περάσαμε μήνες προσπαθώντας να βρούμε έναν δρόμο προς την Ευρώπη και με τη δύναμη του Αλλάχ μπορέσαμε τελικά να φθάσουμε στο Βέλγιο", είπε στο περιοδικό.

Και συνέχισε: "Μπορέσαμε μετά να πάρουμε όπλα και να στήσουμε ένα ασφαλές σπίτι ενώ σχεδιάζαμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις κατά των σταυροφόρων. Όλο αυτό έγινε πιο εύκολο για εμάς από τον Αλλάχ. Δεν υπάρχει άλλη δύναμη παρά μόνο η δική του".

Αποκάλυψε ότι τον σταμάτησε στο ταξίδι του ένας αστυνομικός εξαιτίας μιας φωτογραφίας του στην οποία απεικονίζεται να μάχεται για το Ισλαμικό Κράτος η οποία και διακινήθηκε στα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, όπως είπε, ο Βέλγος αστυνομικός "με άφησε να φύγω καθώς δεν είδε την ομοιότητα".

0 27χρονος τόνισε ότι οι άλλοι δυο τζιχαντιστές τους οποίους σκότωσε η βελγική αστυνομία στη διάρκεια επιδρομής τον Γενάρη ήταν "ευλογημένοι να έχουν έναν μαρτυρικό θάνατο που είναι αυτό που επιθυμούσαν επί μακρύ χρονικό διάστημα".

Ερωτηθείς από το περιοδικό για τους λόγους για τους οποίους έγινε ύποπτος, ανέφερε: "Οι μυστικές υπηρεσίες με γνώριζαν από πριν καθώς είχα φυλακιστεί. Μετά την επιδρομή στο ασφαλές σπίτι, κατάλαβαν ότι ήμουν μαζί με τους αδελφούς μου και ότι σχεδιάζαμε επιχειρήσεις μαζί. Επομένως μάζεψαν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών από όλο τον κόσμο - από την Ευρώπη και την Αμερική - για να με ακινητοποιήσουν".

Πρόσθεσε μιλώντας για τις επιχειρήσεις αυτές ότι "συνέλαβαν μουσουλμάνους στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο για να με συλλάβουν" και πως "όσοι συνελήφθησαν δεν είχαν καν σχέση με τα πλάνα μας".

"Ας ελευθερώσει ο Αλλάχ όλους τους μουσουλμάνους από τις φυλακές αυτών των σταυροφόρων", είπε.

Κατόπιν καυχήθηκε ότι είχε μπορέσει να σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Δύσης ενώ ζούσε στο Βέλγιο και ενώ τον καταζητούσαν οι μυστικές υπηρεσίες όταν ταξίδεψε στη Συρία τον Ιανουάριο του 2014.

"Μπόρεσε να διαφύγω παρά το ότι με κυνηγούσαν τόσες πολλές υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών", σημείωσε και συμπλήρωσε: "Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ένας Μουσουλμάνος δεν πρέπει να φοβάται την φουσκωμένη εικόνα των μυστικών υπηρεσιών των σταυροφόρων".

"Το όνομα και η εικόνα μου ήταν παντού στις ειδήσεις αλλά μπόρεσα να μείνω στη γη τους, να σχεδιάσω επιχειρήσεις εναντίον τους και να φύγω με ασφάλεια όταν αυτό έγινε απαραίτητο", επισήμανε.

Μετά από το ταξίδι του στη Συρία τον Ιανουάριο του 2014 υπολογίζεται ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα. "Σε όλη μου τη ζωή έχω δει το αίμα των μουσουλμάνων να ρέει", είπε ο Αμπαούντ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε το 2014. "Προσεύχομαι ο Αλλάχ να σπάσει τις πλάτες όσων αντιτίθενται σε αυτόν και στους θαυμαστές του αλλά και ότι θα τους εξολοθρεύσει", κατέληξε.

Πηγή: Daqib

ΔΗΜΟΦΙΛΗ