ΝΑΤΟ: Σήμερα η υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας
Οι χώρες του ΝΑΤΟ υπογράφουν σήμερα στις Βρυξέλλες το πρωτόκολλο προσχώρησης με τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Τον Ιανουάριο, το κοινοβούλιο στα Σκόπια και, πιο πρόσφατα, το κοινοβούλιο της Αθήνας ενέκριναν τη συμφωνία των Πρεσπών παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες.
Η χώρα τώρα αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία και στη στρατιωτική συμμαχία μπορεί πλέον να ενταχθεί ως το 30ο μέλος, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Μετά τη σημερινή υπογραφή, η Βόρεια Μακεδονία θα μπορεί να συμμετέχει ως παρατηρητής σε όλες τις συνεδριάσεις. Επίσημη πλήρες μέλος μπορεί να γίνει το 2020 κατά πάσα πιθανότητα, όταν οι διαδικασίες επικύρωσης έχουν ολοκληρωθεί από όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
Τώρα ο δρόμος είναι ελεύθερος, κατ 'αρχήν, για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και στην ΕΕ - αλλά αυτό είναι ακόμα κάτι που θα αργήσει να γίνει, γράφει το Spiegel .
BofA για τράπεζες: Έρχεται νέος κύκλος ισχυρής αύξησης κερδών
10:07
Οι πρώτες εικόνες από τη φρεγάτα Belharra «ΚΙΜΩΝ» (pics)
10:03
«Euphoria»: Το HBO αποκάλυψε το πρώτο τρέιλερ της 3ης σεζόν
09:59
Στη Γροιλανδία έφτασαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μακρόν
09:56