Εντοπίστηκε το τάνκερ ελληνικών συμφερόντων που χάθηκε στον κόλπο της Γουινέας
Το δεξαμενόπλοιο «Πανταλένα» που είχε εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα στον Κόλπο της Γουινέας εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Κονγκό, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γεωργίας, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.
Το «Πανταλένα», ένα τάνκερ 121 μέτρων που φέρει σημαία Παναμά, "ξαναβρέθηκε στα χωρικά ύδατα του Κονγκό και κατευθύνεται προς το λιμάνι του Λομέ, στο Τόγκο" ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας.
"Η ζωή και η υγεία των 17 Γεωργιανών ναυτικών δεν απειλείται", πρόσθεσε.
Το δεξαμενόπλοιο, που ναυπηγήθηκε το 2006 και έχει χωρητικότητα 7.000 τόνων, ανήκει στην ελληνική εταιρεία Lotus Shipping και είχε εξαφανιστεί στις 14 Αυγούστου.
Αμέσως είχαν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι είχε δεχτεί επίθεση πειρατών. Υψηλόβαθμος Γεωργιανός αξιωματούχος είπε ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "αυτό που συνέβη στο «Πανταλένα» πιθανότατα δεν έχει καμία σχέση με πειρατεία".
"Το επεισόδιο θεωρείται λήξαν", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Μπάγερν - Παναθηναϊκός AKTOR 85-78: «Λύγισαν» οι πράσινοι στο Μόναχο
22:24
Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει τη χερσόνησο Καμτσάτκα - Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
22:24
Συζητήσαμε για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα με τον Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρούτε
22:15
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 11.800.000 ευρώ
22:11