ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Απαγόρευση εισόδου στον μεγαλύτερο πολέμιο των εμβολίων

Facebook/Kent Heckenlively

Οι Αρχές της Αυστραλίας απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε έναν Αμερικανό που παρουσιάζεται ως ο μεγαλύτερος πολέμιος των εμβολίων παγκοσμίως, καθώς η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με το κίνημα αυτό. 

Ο Κεντ Χεκενλάιβελι αυτοχαρακτηρίζεται στο ιστολόγιό του «ο #1 πολέμιος των εμβολίων παγκοσμίως». Τον Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Αυστραλία στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο: «Οι κίνδυνοι της επιστήμης», η οποία έχει στόχο να σταματήσει ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ.

Οι αυστραλιανές Αρχές από την πλευρά τους προσπαθούν να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά και προκειμένου να το πετύχουν έχουν νομοθετήσει μεταξύ άλλων την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων στους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον δήλωσε ότι οι Αρχές της χώρας θα εμποδίσουν τον Χεκενλάιβελι να εισέλθει στο έδαφός της, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

«Οι άνθρωποι αυτοί που λένε στους γονείς ότι δεν θα πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους είναι επικίνδυνοι. Μου είναι προφανές ότι δεν είναι προς το εθνικό μας συμφέρον να του επιτρέψουμε να έρθει», τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

Ο Αυστραλός υπουργός Κοινωνικών Θεμάτων Κρίστιαν Πόρτερ εξήγησε ότι πέρυσι τα ποσοστά εμβολιασμών αυξήθηκαν μετά την υιοθέτηση της νομοθεσίας για την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.

Περισσότερα από 5.700 παιδιά, οι γονείς των οποίων δικαιούνταν κοινωνικά επιδόματα και δήλωναν κατά των εμβολιασμών, τελικά εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με τον Πόρτερ.

Στην Αυστραλία το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά ηλικίας ενός έως πέντε ετών αγγίζει το 90%.

Κάποιοι γονείς αντιμετωπίζουν εχθρικά τα εμβόλια πιστεύοντας ότι θέτουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί, όπως η ιλαρά, επανεμφανίστηκαν. Επιπλέον, τον Ιούλιο Αμερικανοί ερευνητές είχαν προειδοποιήσει ότι μια μικρή μείωση στο ποσοστό εμβολιασμών κατά της ιλαράς, θα μπορούσε να προκαλέσει τριπλασιασμό των κρουσμάτων της ασθένειας στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης