ΚΟΣΜΟΣ

«Θα φτάσουμε έως τη Ρώμη»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την Ιταλία και τον Πάπα (pic)

«Θα φτάσουμε έως τη Ρώμη»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την Ιταλία και τον Πάπα (pic)
lastampa.it

Νέες απειλές εναντίον της Ιταλίας εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος, βάζοντας στο στόχαστρο και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Μέσω ενός βίντεο που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, ένας τζιχαντιστής δείχνει τη φωτογραφία του Πάπα και ακούγεται να λέει: «Θα φτάσουμε έως τη Ρώμη».

Στο ίδιο βίντεο, όπως αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Stampa, τζιχαντιστές εμφανίζονται να καταστρέφουν αγάλματα του Χριστού και σκίζουν φωτογραφίες του Ποντίφικα.

«Θυμηθείτε το, άπιστοι: Θα έρθουμε στην Ρώμη», ακούγεται να λέει μια φωνή στα αγγλικά.

Παράλληλα, στο διαδίκτυο, μέσω του φιλικού προς το ΙΚ ιστότοπου Telegram, το Ισλαμικό Κράτος υπέδειξε στους υποστηρικτές του στόχους για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία, στο Βέλγιο και στη Δανία.

Όπως αναφέρει η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία καταγράφει τη δράση των τρομοκρατών και αναρτεί τις πληροφορίες στον ιστότοπό της, το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μαχητές του («μοναχικούς λύκους») να επιτεθούν σε στόχους στην Ιταλία, κάνοντας και χρήση αυτοκινήτων.

123

Απειλές και στην Ισπανία

Την Πέμπτη, το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο απειλεί να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον της Ισπανίας.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται ένας άνδρας να μιλά ισπανικά με αραβική προφορά και να δηλώνει: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η αλ Ανταλούς (ονομασία της Ισπανίας όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία ) θα γίνει ξανά αυτό που ήταν στο παρελθόν, χώρα του χαλιφάτου».

«Ο τζιχάντ δεν έχει σύνορα. Εξαπολύστε τζιχάντ όπου κι αν βρίσκεστε», προτρέπει τους υποστηρικτές του ΙΚ ο ίδιος άνδρας το πρόσωπο του οποίου φαίνεται καθαρά και ταυτοποιήθηκε ως ο Αμπού Λάις αλ Κουρντούμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ