ΚΟΣΜΟΣ

Στο… σφυρί το πρώτο single malt ουίσκι του Ισραήλ

Στο… σφυρί το πρώτο single malt ουίσκι του Ισραήλ
REUTERS/Amir Cohen

Στα... χωράφια των Σκωτσέζων μπαίνουν οι Ισραηλινοί, καθώς ένα αποστακτήριο στο Τελ Αβίβ, ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά το πρώτο του single malt ουίσκι.

Σε ένα λιτό κτίριο στην καρδιά του Τελ Αβίβ, το νέο αποστακτήριο μετρά αντίστροφα για να βγάλει σε δημοπρασία το ποτό, που υποστηρίζει πως είναι το πρώτο single malt ουίσκι του Ισραήλ.

Το αποστακτήριο θα βγάλει σε online δημοπρασία εκατό φιάλες από το συγκεκριμένο ποτό, που παλαιώνει μόλις τρία χρόνια, ενώ άλλες 291 φιάλες πρόκειται να πωληθούν στη χώρα.

Το εγχείρημα του συγκεκριμένου αποστακτηρίου είναι μάλλον ασυνήθιστο για το Ισραήλ, μια χώρα στην οποία υπάρχουν αρκετά οινοποιεία, που προσελκύουν πελάτες από το εξωτερικό, αλλά και ζυθοποιίες, που σταδιακά κερδίζουν έδαφος στην αγορά αλκοολούχων ποτών.

2017 08 11T080722Z 540616993 RC1962B67450 RTRMADP 3 ISRAEL WHISKEY


Πηγή: REUTERS/Amir Cohen

Όμως οι δημιουργοί του αποστακτηρίου φιλοδοξούν να βάλουν δυναμικά το Ισραήλ στον «χάρτη» των φίλων του δημοφιλούς ποτού.

2017 08 11T080710Z 1879096124 RC1D6C047890 RTRMADP 3 ISRAEL WHISKEY


Πηγή: REUTERS/Amir Cohen

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διαφορετικού τύπου προϊόντα, από άλλες τοποθεσίες και άλλα κλίματα», λέει στο Reuters ο CEO της start up, Έιταν Ατίρ.

2017 08 11T080703Z 1443961092 RC1CDE8B46D0 RTRMADP 3 ISRAEL WHISKEY


Πηγή: REUTERS/Amir Cohen

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, που μπορούν να κάνουν το ουίσκι... ανταγωνιστικό. Ένα από αυτά είναι το κλίμα, που ζεστό και υγρό καθώς είναι επιταχύνει την «ωρίμανση» του ουίσκι, το οποίο παλαιώνει δυόμισι φορές γρηγορότερα από ό,τι χρειάζεται στη Σκωτία.