Στο… σφυρί το πρώτο single malt ουίσκι του Ισραήλ
Στα... χωράφια των Σκωτσέζων μπαίνουν οι Ισραηλινοί, καθώς ένα αποστακτήριο στο Τελ Αβίβ, ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά το πρώτο του single malt ουίσκι.
Σε ένα λιτό κτίριο στην καρδιά του Τελ Αβίβ, το νέο αποστακτήριο μετρά αντίστροφα για να βγάλει σε δημοπρασία το ποτό, που υποστηρίζει πως είναι το πρώτο single malt ουίσκι του Ισραήλ.
Το αποστακτήριο θα βγάλει σε online δημοπρασία εκατό φιάλες από το συγκεκριμένο ποτό, που παλαιώνει μόλις τρία χρόνια, ενώ άλλες 291 φιάλες πρόκειται να πωληθούν στη χώρα.
Το εγχείρημα του συγκεκριμένου αποστακτηρίου είναι μάλλον ασυνήθιστο για το Ισραήλ, μια χώρα στην οποία υπάρχουν αρκετά οινοποιεία, που προσελκύουν πελάτες από το εξωτερικό, αλλά και ζυθοποιίες, που σταδιακά κερδίζουν έδαφος στην αγορά αλκοολούχων ποτών.
Πηγή: REUTERS/Amir Cohen
Όμως οι δημιουργοί του αποστακτηρίου φιλοδοξούν να βάλουν δυναμικά το Ισραήλ στον «χάρτη» των φίλων του δημοφιλούς ποτού.
Πηγή: REUTERS/Amir Cohen
«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διαφορετικού τύπου προϊόντα, από άλλες τοποθεσίες και άλλα κλίματα», λέει στο Reuters ο CEO της start up, Έιταν Ατίρ.
Πηγή: REUTERS/Amir Cohen
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, που μπορούν να κάνουν το ουίσκι... ανταγωνιστικό. Ένα από αυτά είναι το κλίμα, που ζεστό και υγρό καθώς είναι επιταχύνει την «ωρίμανση» του ουίσκι, το οποίο παλαιώνει δυόμισι φορές γρηγορότερα από ό,τι χρειάζεται στη Σκωτία.