Γιατί 120 μπουκάλια με κρασί είναι βυθισμένα στη Μεσόγειο;
Πριν από δύο χρόνια μια ένωση οινοποιών της Γαλλίας έριξε 120 φιάλες με κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί στη Μεσόγειο. Σκοπός τους -να διαπιστωθεί εάν η παλαίωση του κρασιού μέσα στη θάλασσα αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα από εκείνη στο κελάρι.
Τα μέλη της οργάνωσης οινοπαραγωγών «Les vins de Bandol» δήλωσαν ότι εμπνεύστηκαν από την εξαιρετική γεύση που είχαν κάποια άθικτα μπουκάλια κρασιού που βρέθηκαν στον ωκεανό σε ναυάγια κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Όλοι τα κρασιά γίνονται καλύτερα αν βυθιστούν στη θάλασσα», δήλωσε ο βραβευμένος σομελιέ Philippe Faur-Brac.
Ο διάσημος σομελιέ υποστηρίζει ότι η θάλασσα έχει τις κατάλληλες συνθήκες για τη συντήρηση του κρασιού. Στα σαράντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού δεν υπάρχει αέρας και έχει δροσιά.
Οι οινοπαραγωγοί της «Les vins de Bandol» συνεργάστηκαν με την Εθνική Σχολή Ποταμών της Γαλλίας για να διασφαλιστεί ότι το πείραμά τους έχει εκτελεστεί με τον δέοντα τρόπο.
Η ακριβής θέση βύθισης των κρασιών δεν έχει αποκαλυφθεί για να μην τα αρπάξουν λάτρεις του οίνου και όποιοι άλλοι.