ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Αναστασιάδης: Αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας η Κύπρος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα αναδύεται δυνατότερη από ποτέ έπειτα από την πρωτοφανή κρίση. Ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι γρηγορότερος από όσο κάποιος μπορούσε να προβλέψει», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαιρετίζοντας την τελετή έναρξης του 12ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο, να διαβιβάσει τη βαθιά του εκτίμηση προς τον Πρόεδρο Πούτιν και τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή όπως υπάρξει ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στη Ρωσία σε ανώτατο επίπεδο, ενώ δήλωσε έτοιμος, σε αντίθετη περίπτωση, να επισκεφθεί ο ίδιος ξανά τη Μόσχα. «Οι χώρες μας διατηρούν διαχρονική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς, μια συνεργασία που στηρίχθηκε σε δυνατούς και βαθιά εδραιωμένους ιστορικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς».

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάτσι, ανέφερε πως η ρωσική κοινότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής κοινωνίας, με κάποιους να υπολογίζουν τον αριθμό των Ρώσων που διαμένουν μόνιμα να φτάνει τις 50.000, ενώ άλλοι εκτιμούν πως ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος. Ο κ. Οσάτσι είπε ακόμη πως πέρσι, 800.000 Ρώσοι ήρθαν για διακοπές στο νησί, όσο σχεδόν ο πληθυσμός της Κύπρου και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την προσωπική του εμπλοκή στη διατήρηση και ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης