ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Αν δεν αντιμετωπίσουμε το ISIS θα είναι «το τέλος»

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Υπ' αριθμός ένα κίνδυνος για την Ευρώπη είναι το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε σε δημόσια συζήτησή του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ καλώντας την Αμερική, τη Ρωσία και την Ευρώπη να λύσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν από κοινού για την αντιμετώπισή του.

Για το μέλλον του Μπασάρ Αλ Άσαντ, διατύπωσε την άποψη ότι θα ήταν εξίσου λάθος να πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να υπάρξει λύση με αυτόν, όπως και ότι θα μπορούσε να υπάρξει λύση χωρίς αυτόν.

Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και κατά πόσο ο πρόεδρος Πούτιν έχει γίνει εκ νέου σύμμαχος της ΕΕ, ανέφερε: "Ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας και δεν υπάρχει αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς την ενισχυμένη συμμετοχή της Ρωσίας".

Ερωτηθείς για το πώς είναι δυνατόν να τιμωρεί η ΕΕ τη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας και να συμμαχεί μαζί της στο ζήτημα της Συρίας, δήλωσε ότι η ΕΕ απάντησε στην κρίση της Ουκρανίας με την επιβολή κυρώσεων, επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση, αυτό όμως "δεν πρέπει όμως να μας εμποδίζει να συνεργαστούμε σε άλλα θέματα με τη Ρωσία".

Ο κ. Γιουνκέρ παραδέχθηκε ότι το Βέλγιο ήταν ένας από τους αδύναμους κρίκους στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε συνέχεια των αποκαλύψεων για διασυνδέσεις των τρομοκρατών με τις Βρυξέλλες ενώ ανέφερε ότι ενδεχόμενη αποτυχία της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους θα ήταν "το τέλος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης