ΚΟΣΜΟΣ

Επί ποδός η Ιταλία για τρομοκρατικά χτυπήματα

Επί ποδός η Ιταλία για τρομοκρατικά χτυπήματα
Spencer Platt/Getty Images/Ideal Image

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία καθώς το Βατικανό θεωρείται ένας από τους πλέον πιθανούς τρομοκρατικούς στόχους.

Το FBI έχει προειδοποιήσει ότι η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Άγιος Πέτρος, το θέατρο Λα Σκάλα και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου είναι ορισμένοι από τους πιθανούς στόχους τρομοκρατών.

Άλλωστε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Isis, Dabiq, αναφέρεται: «ζητάμε από τον Αλάχ να στηρίξει τους μουτζαχεντίν κατά των πρακτόρων των ηγετών της ειδωλολατρίας και των σταυροφόρων, ώστε η σημαία του χαλιφάτου να κυματίσει στην Κωνσταντινούπολη και στην πόλη του Βατικανού».

Το Ιταλικό υπουργείο εσωτερικών έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους πιθανούς στόχους με τους αστυνομικούς και το στρατό να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Eπίσης, οι ιταλικές αρχές τελειοποιούν μια νέα τεχνολογία η μπορεί να εξουδετερώσει τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα, που εκπέμπονται από την πτήση μη επανδρωμένων αεροπλάνων (dronew).

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επί σχεδόν μια ώρα παρέμεινε κλειστό το μετρό της Ρώμης εξαιτίας ύποπτου δέματος, το οποίο είχε εντοπισθεί στην στάση Lepanto της γραμμής Α, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον 'Αγιο Πέτρο. Οι πυροτεχνουργοί κινητοποιήθηκαν άμεσα. Ωστόσο, το πακέτο δεν έκρυβε εκρηκτική ύλη.

Ο πάπας Φραγκίσκος μετά το μακελειό στο Παρίσι έκανε αλλεπάλληλες δηλώσεις καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση. Έκανε μάλιστα λόγο για την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την καθιερωμένη πρωινή λειτουργία στον θρησκευτικό ξενώνα της Αγίας Μάρθας, στον οποίο διαμένει, είπε: “καταραμένοι όσοι δραστηριοποιούνται υπέρ του πολέμου και των όπλων”. Το 'Αγιο Έτος των καθολικών πρόκειται να ξεκινήσει, όπως έχει προγραμματισθεί, στις 8 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ