ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις από διακοπή στους υπολογιστές

Brendan McDermid Reuters

Πραγματικό χάος προκλήθηκε σε αεροδρόμια των ΗΠΑ με αποτέλεσμα για ώρες επιβάτες να παγιδευθούν στα γκισέ των εισιτηρίων ή στους ελέγχους διαβατηρίων και αποσκευών.  

Τα προβλήματα επηρέασαν κυρίως τα τελωνεία και την υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων και προστασίας συνόρων και αναφέρθηκαν ως "πολλαπλά" στους υπολογιστές των αεροδρομίων. Η αιτία του προβλήματος παραμένει ακόμα άγνωστη.

Προβλήματα αντιμετώπισε το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, Τζον Κένεντι, το αντίστοιχο στο Λος Άντζελες, το Λόγκαν στη Βοστόνη, το Ντάλλας στην πόλη του Τέξας καιπολλά ακόμα στο Σιάτλ, στη Σάρλοτ και στη Βαλτιμόρη.

Αναφορές υπήρξαν για προβλήματα, μειωμένης όμως ισχύος, στο Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα, ένα από τα αεροδρόμια με τους περισσότερους επιβάτες στον κόσμο.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, υπήρξε διακοπή η οποία επηρέασε μέρος του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας, το οποίο εμφανίζει επιβάτες που είναι στην λίστα τρομοκρατών.

Πολλοί επιβάτες έχασαν τις πτήσεις τους, προβλήματα εμφανίστηκαν σε όλο το σύστημα υπολογιστών στις ΗΠΑ, ενώ δεν υπήρξε και άμεση ανταπόκριση από το γραφείο προστασίας συνόρων στην Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης