ΚΟΣΜΟΣ

Πανευτυχής ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη νέα πυραυλική δοκιμή (pics)

rodong.rep.kp

Χαμόγελα, χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς: Ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν, πανηγυρίζει με ξέφρενο τρόπο τη νέα πυραυλική δοκιμή, τη δεύτερη εντός δύο εβδομάδων.

Παρότι η διεθνής κοινότητα εκφράζει τις ανησυχίες της για τη νέα ενέργεια του Κιμ Γιονγκ Ουν εκείνος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA να κάνει λόγο για «επιτυχή δοκιμή» ενός αναβαθμισμένου πυραύλου, ο οποίος θα μπορούσε να «χτυπήσει» αμερικανικά εδάφη.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης παρακολούθησε την εκτόξευση του βαλλιστικού βλήματος μεσαίου βεληνεκούς, (MRBM), χρησιμοποιώντας τα κιάλια του ενώ δίπλα του βρισκόταν η στρατιωτική ηγεσία του καθεστώτος αλλά και όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση. Στη συνέχεια χαμογελώντας έδωσε συγχαρητήρια σε όλους και έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες.

«Ο υπέρτατος ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως ένιωσε υπέροχα βλέποντας την Γη από την κάμερα στον πύραυλο που εκτοξεύσαμε», δήλωσε περιχαρής η κεντρική παρουσιάστρια του προπαγανδιστικού μέσου.

Αναβαθμισμένος ο τελευταίος πύραυλος

Ειδικοί εκτιμούν πως η Βόρεια Κορέα αναβαθμίζει τις πυραυλικές δοκιμές της αξιοποιώντας την τεχνολογία στερεού καυσίμου, αλλά και κινούμενων εκτοξευτήρων πράγμα που καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό των σημείων εκτόξευσης, όπως και τις προετοιμασίες που προηγούνται.

«Για λόγους αμυντικής σκοπιμότητας οι πύραυλοι στερεού καυσίμου έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ήδη εφοδιασμένοι με καύσιμο και μπορούν να εκτοξευτούν άμεσα μετά τη μεταφορά τους στην τοποθεσία εκτόξευσης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Ράιτ, που συνδιευθύνει το πρόγραμμα παγκόσμιας ασφάλειας στην επιστημονική ένωση με έδρα της στις ΗΠΑ και πρόσθεσε:

Η κατασκευή πυραύλων στερεού καυσίμου μεγάλης ακτίνας δράσης είναι δύσκολη», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι για χώρες όπως η Γαλλία και η Κίνα απαιτήθηκαν δεκαετίες προκειμένου από τους πυραύλους μεσαίας ακτίνας δράσης ν' ανέβουν επίπεδο στους βαλλιστικούς πυραύλους μακράς ακτίνας δράσης. «Έτσι, η αναβάθμιση αυτή δεν είναι μια εξέλιξη που μπορεί να συμβεί άμεσα, αλλά σε κατάλληλο χρόνο η Βόρεια Κορέα μπορεί να το επιτύχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης