ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι αποκεφάλισε Ρώσο αξιωματούχο (pics)

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι αποκεφάλισε Ρώσο αξιωματούχο (pics)
Twitter/@Rita_Katz

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός ενός Ρώσου αξιωματούχου των μυστικών πληροφοριών σε συριακό έδαφος, δημοσιοποίησε τo Iσλαμικό Κράτος σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα SITE που παρακολουθεί τις κινήσεις των τζιχαντιστών.

Το δωδεκάλεπτο βίντεο του ISIS, το οποίο δημοσιοποιήθηκε την ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει τη μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού με στρατιωτικές παρελάσεις, δείχνει τον αιχμάλωτο ντυμένο στα μαύρα να γονατίζει σε ένα ερημικό σημείο και να παροτρύνει τους άλλους Ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.

«Αυτός ο αφελής πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν τον πιάσουν», ακούγεται κάποιος να λέει στο βίντεο λίγο πριν τον αποκεφαλισμό του φερόμενου Ρώσου αξιωματούχου από γενειοφόρο άνδρα, όπως αναφέρει το Reuters. Φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο twitter δείχνουν σκηνές από το υλικό αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ωστόσο αρνείται ότι είναι αξιωματούχος τους ο άνδρας που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο.

Πάντως το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου αμφισβητείται, χαρακτηρίζει τις σκηνές που έχουν καταγραφεί, ως επακόλουθα των ρωσικών βομβιστικών επιδρομών στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ