ΚΟΣΜΟΣ

Κοινά γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας με τη συμμετοχή αμερικανικών αεροπλανοφόρων

Landers/Courtesy U.S. Navy/Handout via REUTERS

Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις της Βόρεια Κορέας.

Αψηφώντας την Πιονγκγιάνγκ, η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συζητούν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών γυμνασίων, στα οποία θα πάρουν μέρος τα τρία αεροπλανοφόρα. Πρόκειται για τα USS Carl Vinson, USS Ronald Reagan και USS Nimitz.

Το πρώτο αεροπλανοφόρο θα εισέλθει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ως την 25η Απριλίου και τα άλλα δύο να αναμένονται στην περιοχή σύντομα, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

REUTERS/Erik De Castro/File Photo

Σημειώνεται πως την Κυριακή, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν μια αποτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ενώ δύο μέρες πριν, το βορειοκορεάτικο επιτελείο απείλησε ότι θα καταστρέψει αμερικανικά πολεμικά που πλέουν κοντά στην κορεατική χερσόνησο -σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

Το Carl Vinson πάντως, το οποίο συνοδεύουν πολλά ακόμη αμερικανικά πολεμικά, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, έλαβε διαταγή να πλεύσει προς την κορεατική χερσόνησο στις αρχές Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης