ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμος για συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Σι Τζινπίνγκ (pics)

REUTERS/Carlos Barria

Έτοιμος να συνεργαστεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, με σκοπό να προωθηθούν οι σχέσεις των δύο χώρων.

Κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ στο θέρετρο του Αμερικανού προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα την Πέμπτη, ο Σι δήλωσε ότι «υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να θέλει κάποιος να λειτουργήσουν οι σινοαμερικανικές σχέσεις και κανένας για να διασπαστούν».

Από την εξομάλυνση των σινοαμερικανικών σχέσεων πριν από 45 χρόνια, η διμερής σχέση, παρόλο που είχε σκαμπανεβάσματα, έχει σημειώσει ιστορική πρόοδο και έχει προσφέρει τεράστια οφέλη στους δύο λαούς, δήλωσε ο Σι.

Ο Κινέζος πρόεδρος επεσήμανε ότι χρειάζεται πολιτική αποφασιστικότητα και ιστορικές δεσμεύσεις από τους ηγέτες και των δύο χωρών προκειμένου να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις τα επόμενα 45 χρόνια.

(REUTERS/Carlos Barria)

Παράλληλα, ο Σι προσκάλεσε τον Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα το 2017. Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση με ευχαρίστηση και ελπίζει να πραγματοποιήσει το ταξίδι σύντομα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

(REUTERS/Carlos Barria)

(REUTERS/Carlos Barria)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης