ΚΟΣΜΟΣ

Έβαλε δύσκολα στους συνυποψηφίους της η Κλίντον επικρατώντας στο πρώτο ντιμπέιτ

Σαφώς καλά προετοιμασμένη και έχοντας διαμορφώσει σωστά την τακτική της, η Χίλαρι Κλίντον προσήλθε στο ντιμπέιτ σχεδόν λάμποντας, με έναν στόχο: να κερδίσει.

Στο πλευρό της είχε και το κοινό, όπως φάνηκε, βρήκε γρήγορα ρυθμό, αν και η αρχή της θεωρήθηκε από μερίδα των αμερικανικών ΜΜΕ άνευρη και "αργή".

Εντύπωση προκάλεσε η επίθεση που έκανε στον Σάντερς, γενικά η κ. Κλίντον ανέπτυξε επιθετικότηα σε σύγκριση με τους αντιπάλους της. Ειδικά τον κ. Σάντερς τον στρίμωξε τόσο για τα οικονομικά όσο και για το θέμα της οπλοφορίας. Μάλιστα δεν δίστασε να καταφερθεί με έμφαση κατά της πανίσχυρης NRA, ένα γεγονός που όμως μπορεί να της στοιχίσει.

Επιπλέον έκανε και πολύ καλή χρήση του χιούμορ, όταν αυτό απαιτούνταν.

Η αλήθεια είναι πως η κ. Κλίντον πήγε φορτωμένη με το σκάνδαλο των email αλλά και την αποτυχία στη Βενγκάζη, ωστόσο δεν έπαυε να είναι το φαβορί. Επιπλέον ήταν η μόνη γυναίκα ανάμεσα σε 4 άνδρες και αυτό μάλλον κύρος της πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς ήταν ο μόνος που αποδείχθηκε αξιόπιστος αντίπαλος της. Δημοκράτης σοσιαλιστής με στόχο να μειώσει τις ανισότητες και να βελτιώσει τον τομέα της εκπαίδευσης.

Τα βασικά σημεία της τηλεμαχίας

Για τη Wall Street:

Σάντερς: Δεν ελέγχει το Κονγκρέσσο τη Wall Street αλλά το αντίθετο. Το να λες, συγγνώμη κάντε το σωστό είναι λίγο αφελές.

Κλίντον: Εκπροσώπησα τη Wall Street ως γερουσιαστής στην Νέα Υόρκη. Πήγα και είπα "κόψτε το".

Για τον έλεγχο κυκλοφορίας των όπλων:

Σάντερς: Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή την χώρα που είναι αυτοκτονικοί ή έτοιμοι να διαπράξουν ανθρωποκτονία λόγω ψυχικής ασθένειας. Δεν έχουν όμως πρόσβαση στην περίθαλψη επειδή είτε δεν έχουν ασφάλεια είτε είναι πολύ φτωχοί.

Κλίντον: Το γεγονός είναι πως χάνουμε 90 ανθρώπους την ημέρα από την χρήση των όπλων. Έχει παρατραβήξει όλο αυτό! Είναι η στιγμή αυτή η χώρα να σηκώσει το ανάστημά της στην NRA.

Για το θέμα του Έντουαρντ Σνόουντεν:

Λίνκολν Τσάφι: Φέρτε τον πίσω στην πατρίδα, προσέφερε υπηρεσία στην πατρίδα.

Κλίντον: Παραβίασε τους νόμους. Υπέκλεψε πολλές σημαντικές πληροφορίες οι οποίες έπεσαν στα λάθος χέρια. Νομίζω πως δεν πρέπει να επιστρέψει δίχως να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Σάντερς: Όντως παραβίασε τους νόμους και νομίζω πρέπει να υπάρξει ποινή γι αυτό. Αλλά επίσης νομίζω ότι προσέφερε στην εκπαίδευση μας και χρειάζεται να το λάβουμε υπόψη μας.

Για την νομιμοποίηση της κάνναβης:

Σάντερς: Υποψιάζομαι πως θα ψήφιζα ναι...έχουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που αφήνει τους διεφθαρμένους CEO να φεύγουν ελεύθεροι, εντούτοις στέλνουμε στη φυλακή νέους που καπνίζουν μαριχουάνα.

Κλίντον: Συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα ότι πρέπει να σταματήσουμε να φυλακίζουμε ανθρώπους που καπνίζουν μαριχουάνα.

Ο Μπιλ Κλίντον παρακολουθεί το ντιμπέιτ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης