ΚΟΣΜΟΣ

Ινδοί μουσουλμάνοι χώρισαν τις γυναίκες τους μέσω WhatsApp

ANI

Δυο μουσουλμάνες από την Ινδία κατήγγειλαν τους συζύγους τους, οι οποίοι ήταν αδέλφια, γιατί τις χώρισαν μέσω WhatsApp.

 

Οι δυο άνδρες έγραψαν τρεις φορές «talaq» στο μήνυμά τους και τις χώρισαν. Με αυτή τη λέξη, αν την πουν τρεις φορές, επιτρέπεται στους Μουσουλμάνους να χωρίσουν της γυναίκες τους.

Σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης, όλο και περισσότεροι Ινδοί μουσουλμάνοι, για να αποφύγουν προφανώς να έρθουν, κατά την εκφορά της λέξης, αντιμέτωποι με τις συζύγους τους και ενδεχομένως την οργή τους, χρησιμοποιούν τη τεχνολογία για να τις χωρίσουν εξ ...αποστάσεως.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται: «Πώς μπορεί μια τέτοια πρακτική να είναι νόμιμη»; Κατά μία ερμηνεία της σαρία (ισλαμικός νόμος), όμως, η γυναίκα δεν είναι ανάγκη να είναι παρούσα όταν ο σύζυγός της λέει αυτά τα λόγια . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να αποφασίζουν να χωρίσουν στέλνοντας απλά ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό.

Η θλιβερή ιστορία των δυό γυναικών που κατέληξαν διαζευχθείσες μ' αυτόν τον τρόπο καλύφθηκε εκτενώς από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τις Syed Heena Fatima και Mehreen Noor που ήταν παντρεμένες με τα αδέρφια Syed Fayazuddin Hussaini και Mohd Abdul Akheel οι οποίοι τις εγκατέλειψαν για να μεταναστεύσουν στις Η.Π.Α. και να εργαστούν εκεί.

Η Heena έλαβε το μήνυμα πριν από έξι μήνες, ενώ ήταν έγκυος, και η Noor πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο το διαζύγιο επιτρέπεται, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους άνδρες και τις γυναίκες. Για έναν άνδρα η απόκτηση διαζυγίου μπορεί να είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία. Αντίθετα, για μια γυναίκα συμβαίνει το αντίθετο.

Το Ισλαμικό δίκαιο αναγνωρίζει τρία είδη διαζυγίου: talaq, khula και tafriq. Το πρώτο (talaq), είναι μια μορφή διαζυγίου που μπορεί να ασκηθεί μόνο από το σύζυγο, ο οποίος μπορεί να δηλώσει την πρόθεσή του και μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το διαζύγιο μπορεί να θεωρηθεί οριστικό. Η δεύτερη μορφή (khula), γνωστό ως διαζύγιο άνευ πταίσματος, είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να ξεκινήσει και από τους δυο, ή με κοινή συναίνεση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να αποδείξει κανείς τίποτα, απλά δηλώνουν δυσαρεστημένοι και αυτό αποτελεί επαρκή λόγο για τον τερματισμό του γάμου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιστρέφεται στη σύζυγο η προίκα, ή μέρος αυτής. Η τρίτη μορφή είναι το tafriq, το οποίο στηρίζεται σε απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης