ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στοιχεία θρίλερ στην εξαφάνιση τετραμελούς οικογένειας

REUTERS/Stephane Mahe

Να λύσουν τον γρίφο της μυστηριώδους εξαφάνισης μιας ολόκληρης οικογένειας προσπαθούν οι γαλλικές Αρχές, αναζητώντας τα ίχνη των δύο γονιών, της κόρης και του γιου τους, που χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Πασκάλ και η Μπριζίτ Τροαντέκ, ηλικίας γύρω στα 50, ο 21χρονος γιος τους Σεμπαστιάν και η 18χρονη αδελφή του Σάρλοτ, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τις 16 Φεβρουαρίου, σε μια υπόθεση που «ξυπνά» μνήμες από την δολοφονία των πέντε μελών μιας οικογένειας στη Ναντ, το 2011. Μάλιστα ένα από τα θύματα εκείνης της δολοφονίας, ήταν συμμαθητής του 21χρονου Σεμπαστιάν.

Την εξαφάνιση ανέφερε στις αρχές η αδελφή της Μπριζίτ, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες σχεδόν 20 μέρες μετά. Το μόνο που εντοπίστηκε είναι το παντελόνι και η κάρτα υγείας της 18χρονης Σάρλοτ. Το σπίτι της οικογένειας έμοιαζε εγκαταλελειμμένο όταν μπήκαν οι Αρχές για να το ερευνήσουν, ενώ στο γκαράζ βρίσκονταν τα αυτοκίνητα των γονιών, αλλά έλειπε αυτό του γιού.

Το σενάριο που μέχρι στιγμής φαίνεται να κερδίζει έδαφος, είναι αυτό της εγκληματικής ενέργειας, καθώς στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκαν και κηλίδες αίματος , που όπως έδειξαν οι αναλύσεις DNA, ανήκουν σε τρία από τα τέσσερα αγνοούμενα άτομα.

Οι Αρχές φαίνεται να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από τον γιο της οικογένειας, ο οποίος φέρεται να ήταν ψυχολογικά ασταθής προσωπικότητα, ενώ το 2013 είχε καταδικαστεί εξαιτίας απειλών θανάτου που «εκτόξευε» μέσω του blog του. Οι συμμαθητές του πάντως, τον περιγράφουν σαν έναν ήσυχο και φιλικό νέο, που ήταν πάντα πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθειά του σε όποιον τη ζητούσε.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, οι Αρχές εκτιμούν πως ο Σεμπαστιάν, είναι ο εμπνευστής και εκτελεστής ενός μακάβριου σχεδίου: να σκοτώσει τα μέλη της οικογένειάς του και πιθανόν να επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης