Ινδία: Ταυτόχρονη εκτόξευση 104 δορυφόρων

Σε μαζική εκτόξευση δορυφόρων με έναν κοινό πύραυλο φορέα προχώρησε την Τετάρτη η Ινδία.
Από το διαστημικό κέντρο της Σριχαρικότα, που βρίσκεται στη νότια ομόσπονδη πολιτεία του Άντρα Πραντές, εκτοξεύθηκαν ταυτόχρονα 104 δορυφόροι, 96 εκ των οποίων προέρχονταν από τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι δορυφόροι εκτοξεύτηκαν με τον πύραυλο-φορέα του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών (Polar Satellite Launch Vehicle PSLV-C37) στις 09:28 το πρωί (τοπική ώρα).
Μεταξύ των δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν, ήταν και ο δορυφόρος της σειράς επίγειας χαρτογράφησης Cartosat 2, που έχει βάρος 714 κιλών.
Το κύριο φορτίο των δορυφόρων που μετέφερε ο πύραυλος-φορέας αποτελούνταν από μικρότερους δορυφόρους από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Καζακστάν, την Ολλανδία, την Ελβετία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: EPA/INDIAN SPACE RESEARCH ORGANIZATION / HANDOUT
Πρόκειται για το δεύτερο εγχείρημα μαζικής εκτόξευσης δορυφόρων στου αναφερόμενου διαστημικού ερευνητικού οργανισμού, μετά την εκτόξευση 23 δορυφόρων σε μία διαστημική αποστολή, τον Ιούνιο του 2015.
Στο παρελθόν και η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία έχει εκτοξεύσει μαζικά 37 δορυφόρους.

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ»: Τι κρύβεται πίσω από την υποχώρηση του Τραμπ για τους δασμούς στα smartphones - Ποιος ωφελείται
19:01
Ανήλικο παιδί πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο
18:50
Συνελήφθησαν 13 άτομα που είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα στη Σαλαμίνα
18:49
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρισα: ΙΧ πήρε φωτιά εν κινήσει - Διασωληνωμένοι δύο 19χρονοι
18:37