ΚΟΣΜΟΣ

Μπροστά η Μέρκελ παρά το «ψαλίδισμα» της διαφοράς

REUTERS / KACPER PEMPEL

Η Άνγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στη Γερμανία, παρότι ο Μάρτιν Σουλτς έχει καταφέρει να ψαλιδίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη διαφορά που χώριζε το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) από αυτό των Χριστιανοδημοκρατικών (CDU) που εκπροσωπεί η καγκελάριος.

Το (SPD) κατέγραψε ποσοστό 31% σε δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, επωφελούμενο από τις θετικές τάσεις που επικρατούν στις επιλογές των ψηφοφόρων, μετά την ανάδειξη του Σουλτς στην ηγεσία του και καθώς μικραίνει η ποσοστιαία διαφορά με τους συντηρητικούς της Μέρκελ.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του περιοδικού “Stern” και του τηλεοπτικού δικτύου RTL και πραγματοποιήθηκε επτά μήνες πριν από τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών, ενώ είναι το πρώτο του ινστιτούτου Forsa που δίνει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στο SPD, από τον Οκτώβριο του 2012.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο συντηρητικός συνασπισμός της Μέρκελ, που συγκροτείται από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), έχασε μία ποσοστιαία μονάδα στο 34%.

Το SPD, από την πλευρά του, έχει κερδίσει πέντε μονάδες σε σύγκριση με το ποσοστό του, στην προηγούμενη δημοσκόπηση του αναφερόμενου ινστιτούτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης