Νέα μέτρα ελέγχου για αυστηρότερη είσοδο στις ΗΠΑ υπέγραψε ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή ένα διάταγμα με το οποίο, όπως υποστήριξε, θα καταστεί δυνατό να διεξάγονται αυστηρότεροι έλεγχοι προκειμένου να προληφθεί η είσοδος ξένων «ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών» στις ΗΠΑ.
«Θέτω σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο Πεντάγωνο για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις.
«Θέλουμε να υποδεχόμαστε στη χώρα μας μόνον όσους θα την υποστηρίξουν και αγαπούν βαθιά τον λαό μας», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο διακήρυξε πως θα αρχίσει η «ανασυγκρότηση» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με την «κατάρτιση ενός σχεδίου για (να αποκτήσουν) νέα αεροσκάφη, νέα πλοία, νέους πόρους και νέα εργαλεία οι άνδρες και οι γυναίκες μας στο στράτευμα».
Η Ρωσία αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ για το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα
14:08
EY: Ελαφρά επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2026
14:06
Το φαινόμενο Gio Kay: Η γλώσσα της Gen Z στα social media και η «νοοτροπία» που τον έκανε διάσημο
14:06
Το BBC θα ζητήσει από δικαστήριο των ΗΠΑ να απορρίψει την αγωγή για δυσφήμιση του Τραμπ
14:00