ΚΟΣΜΟΣ

Το λάθος του Λευκού Οίκου με την Τερέζα Μέι που εξόργισε τους Βρετανούς

Το λάθος του Λευκού Οίκου με την Τερέζα Μέι που εξόργισε τους Βρετανούς
REUTERS / MARK MAKELA

Φαινομενικά είναι ένα λάθος, όχι τυπογραφικό σίγουρα καθώς επαναλαμβάνεται, αλλά επίσης όχι δα και τόσο σημαντικό. Φαινομενικά, πάντα, διότι αφενός πρόκειται για επίσημο έγγραφο που αναφέρεται στην πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού ξένης χώρας στις ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, αφετέρου... είναι να μην πέσεις στην περίπτωση.

Ποιο είναι λοιπόν το λάθος που προκάλεσε οργή στη Βρετανία; Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με αφορμή το ταξίδι της Τερέζα Μέι στις ΗΠΑ και τη συνάντησή της με το νέο πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, το όνομα της βρετανίδας πρωθυπουργού γράφεται όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές λανθασμένα. Αντί για Theresa, ο συντάκτης της ανακοίνωσης το γράφει Teresa.

Τα ΜΜΕ της χώρας δεν έχασαν ευκαιρία. «Το όνομα Theresa δεν βρίσκεται στη λίστα με τα 1.000 πιο δημοφιλή ονόματα στις ΗΠΑ. Ίσως γι αυτό επηρεάστηκαν στον Λευκό Οίκο», έγραψε ο Guardian, την ίδια ώρα που ο Independent μίλησε για «γκάφα».

Κι ας πούμε ότι οι πάντα ιδιότροποι σε αυτά Βρετανοί είχαν όλοι την καλή διάθεση να δεχθούν αδιαμαρτύρητα αυτό το λάθος, το οποίο, άλλωστε διορθώθηκε αργότερα. Πόσα ομως να αντέξουν από τη στιγμή που Τερέζα Μέι λεγόταν μια πρώην αμερικανίδα πορνοστάρ η οποία είχε κάνει μεγάλη καριέρα στις ΗΠΑ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ