ΚΟΣΜΟΣ

Συριακό: Συμφωνία Μόσχας και Άγκυρας για γενική εκεχειρία

Συριακό: Συμφωνία Μόσχας και Άγκυρας για γενική εκεχειρία

Σε συμφωνία για κατάθεση κοινής πρότασης για επίτευξης γενικής εκεχειρίας στη Συρία κατέληξαν Μόσχα και Άγκυρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Στόχος των δύο πλευρών είναι η εκεχειρία να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 

Το Anadolu, επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε μία συμφωνία, η οποία θα παρουσιαστεί στις αντιμαχόμενες πλευρές για την επέκταση της εκεχειρίας που εφαρμόστηκε πρόσφατα στο Χαλέπι ώστε να επιτραπεί στους αμάχους και στους αντάρτες να εκκενώσουν την πόλη.

Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία δήλωσαν έτοιμες την περασμένη εβδομάδα να μεσολαβήσουν για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας έπειτα από τη διεξαγωγή συνομιλιών στη Μόσχα όπου υιοθέτησαν διακήρυξη που καθορίζει τους όρους τους οποίους θα πρέπει να ικανοποιεί η όποια συμφωνία.

Το Κρεμλίνο πάντως δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την πρόταση για εκεχειρία, ενώ από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,χαρακτήρισε αδύνατη μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία, με τον Άσαντ, ο σημειώνοντας ότι είναι γνωστό ότι η αντιπολίτευση δεν θα τον δεχθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ