Επίθεση Βερολίνο: Ο Ανίς Αμρί είχε απειλήσει χριστιανό με αποκεφαλισμό στην φυλακή
Ο Άνις Άμρι, ο ύποπτος από την Τυνησία για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, εξέτισε ποινή φυλάκισης 4 ετών στην Ιταλία το διάστημα μεταξύ 2011 και 2015. Και αυτό επειδή πυρπόλησε ένα σχολείο, όπως έχει γίνει γνωστό από τα ιταλικά ΜΜΕ, που καταγράφουν την διαδρομή του στις φυλακές της Σικελίας.
Ο τυνήσιος ύποπτος κατά την διάρκεια της ποινής του είχε απειλήσει χριστιανό κρατούμενο ότι «θα του έκοβε το κεφάλι». Αιτία της απειλητικής συμπεριφοράς η άρνηση του χριστιανού να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί τον ισλαμισμό, όπως μεταδίδει η Λα Στάμπα.
Τα στοιχεία θέλουν τον νεαρό άνδρα να αποβιβάζεται στη νήσο της Λαμπεντούζας κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης του 2011. «Δήλωσε στις αρχές ότι ήταν ανήλικος αν και ήταν 18 ετών» έγραψε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ιταλίας, η εισαγγελία του Παλέρμου όπως και η διοίκηση του σωφρονιστικού συστήματος δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες.
Ο Άμρι κατόπιν μεταφέρθηκε στο κέντρο υποδοχής ανηλίκων του Μπελπάσο στην Κατάνη, στην ανατολική Σικελία, όπου δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή των αρχών.
Την 24η Οκτωβρίου του 2011 συνελήφθη μαζί με 3 συμπατριώτες του αφού είχαν πυρπολήσει ένα σχολείο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, περιγράφει η Corriere della Sera.
Ξεκίνησε να εκτίει την ποινή του στην Κατάνη έπειτα πέρασε από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της Σικελίας, σε ένα εκ των οποίων έγιναν οι απειλές κατά του χριστιανού, μέχρι τη μεταγωγή του στο Παλέρμο. Καθώς προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του στην φυλακή, δεν υπήρξε καμία μείωση της ποινής του.
Αποφυλακίστηκε το 2015 κι εστάλη στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Απέλασης στην Καλτανισέτα, στην κεντρική Σικελία. Εκεί εκδόθηκε εντολή απέλασής του.
«Όμως η Τυνησία δεν είχε καμία πρόθεση να δεχθεί πίσω έναν πολίτη που είχε ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα στην γενέτειρά του, την Γκάζα», σημειώνει η Corriere della Sera. «Εάν αποδειχθεί αλήθεια πως ο Άνις Άμρι ριζοσπαστικοποιήθηκε στις φυλακές μας, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, που είναι έτσι κι αλλιώς ήδη γνωστό» καταλήγει το άρθρο.
Διαβάστε επίσης: