ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Πνιγμός 76χρονου που παρασύρθηκε από τα νερά εν μέσω κακοκαιρίας (vids)

Ισπανία: Πνιγμός 76χρονου που παρασύρθηκε από τα νερά εν μέσω κακοκαιρίας (vids)
YouTube/LiveLeak Channel

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 76χρονος άντρας στην Ισπανία, όταν προσπάθησε να φτάσει μέχρι το αυτοκίνητο του κατά την διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, που έχει «χτυπήσει» τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο άντρας πνίγηκε στην Cala Finestrat κοντά στο Benidorm το Σάββατο, παρά τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας να τον σώσουν.

Ένα βίντεο, που τραβήχτηκε από γείτονές του, δείχνει τον άντρα να χάνει την ισορροπία του και να πέφτει μέσα στα νερά καθώς προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του. Στην συνέχεια τον τραβούν τα νερά.

Δύο αστυνομικοί προσπάθησαν να τον τραβήξουν, αλλά δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν.

Η σορός του βρέθηκε ύστερα από είκοσι λεπτά από αξιωματικούς της πολιτοφυλακής. Την ώρα του συμβάντος υπήρξε προειδοποίηση για τρομερή κακοκαιρία.

Τα κύματα έφτανα τα τέσσερα μέτρα και υπήρξαν σφοδρές βροχοπτώσεις και άνεμοι που έφταναν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι προειδοποιήσεις ήταν σε ισχύ και την Κυριακή, ενώ οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για συνέχεια των φαινομένων και το επόμενο 24ωρο.

Την Παρασκευή ένας άντρας 30 ετών σκοτώθηκε στο El Grao de Castelló, 230 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που έχασε την ζωή του ο 76χρονος, όταν το όχημα του χτυπήθηκε κατά την διάρκεια καταιγίδας και έπεσε σε χαντάκι.

Η κακοκαιρία έχει οδηγήσει και σε πολλές εκκενώσεις, αλλά και εγκλωβισμούς ατόμων σε αυτοκίνητα, κλείσιμο δρόμων και κατολισθήσεις κατά μήκος των 200 χιλιομέτρων της ακτογραμμής στην επαρχία του Alicante.

Η Murcia και η Torrevieja είναι οι περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» σφοδρότερα από την κακοκαιρία.

Οι κάτοικοι έχουν συμβουλευτεί να μείνουν στα σπίτια τους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Πολλά σχόλια σε πόλεις, που έχουν πλημμυρήσει, παραμένουν κλειστά, σήμερα Δευτέρα, για προληπτικούς λόγους.