ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Αφγανού: Ξεσπά ο πατέρας της νεαρής φοιτήτριας από την Κέρκυρα

facebook

Ο πατέρας της νεαρής φοιτήτριας που την έριξε σε γκρεμό στην Κέρκυρα, ο Αφγανός δολοφόνος του Φράιμπουργκ, ξεσπά: «Η κόρη μου πετάγεται στον ύπνο της από τους εφιάλτες». Την ίδια στιγμή, μαίνεται ο πόλεμος Αθήνας –Βερολίνου αλλά και ο πόλεμος κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το πώς ο Αφγανός δολοφόνος κατάφερε να φτάσει ανενόχλητος στη Γερμανία.

«Πώς θα πω στο κορίτσι μου ότι αυτό το κάθαρμα που της κατέστρεψε τη ζωή και την πέταξε στον γκρεμό ήταν ελεύθερο και σκότωσε μία άλλη κοπέλα;». Ο πατέρας της 23χρονης ΠΧ ξεσπά σε συνέντευξή του στην Realnews.

O Αφγανός Χουσείν Καβάρι, το καλοκαίρι του 2013 στην Κέρκυρα είχε προσπαθήσει να αρπάξει την τσάντα της νεαρής φοιτήτριας. Όταν διαπίστωσε ότι έγινε αντιληπτός από διερχόμενο όχημα, ο Αφγανός, σήκωσε την κοπέλα και την πέταξε από γκρεμό 8 μέτρων.

Ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από την αστυνομία. Τον Φεβρουάριο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών. Ως ανήλικος οδηγήθηκε στην Κασσαβέτεια φυλακή του Βόλου.

Τον Οκτώβριου του 2015, αφού εξέτισε τα 2/5 της ποινής του, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του επονομαζόμενου "νόμου Παρασκευόπουλου" για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Έκτοτε, τα ίχνη του Χουσείν χάνονται. Άγνωστό πως, βρέθηκε στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2015 και δηλώθηκε ξανά ως ασυνόδευτος ανήλικος.

Η οργή κυρίευσε την οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας όταν έμαθαν ότι ο Αφγανός που λίγο έλλειψε να δολοφονήσει το παιδί τους, βγήκε πρόωρα από τις ελληνικές φυλακές, διέφυγε στη Γερμανία και σκότωσε μία νεαρή φοιτήτρια.

Η 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ επέστρεφε με το ποδήλατο της από ένα πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη της Φράιμπουργκ, όταν έπεσε θύμα βιασμού. Ο νεαρός Αφγανός, αφού τη βίασε, τη σκότωσε και πέταξε το πτώμα της στο ποτάμι, εκεί όπου το βρήκαν οι γερμανικές αρχές.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας είναι ο Κλέμενς Λαντενμπέργκερ, δικηγόρος, και δεξί χέρι του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Κομισιόν.

Το σοκ της οικογένειας της νεαρής φοιτήτριας έγινε μεγαλύτερο όταν ότι ο τρόπος που έδρασε ο δράστης ήταν πανομοιότυπος με τον τρόπο που προσέγγισε τη νεαρή στην Κέρκυρα.

«Πώς να πιστέψω ότι τον άφησαν ελεύθερο να σκοτώσει; Σε τι κράτος ζούμε Θεέ μου. Εμείς πιστεύαμε ότι ήταν φυλακή. Δέκα χρόνια κάθειρξη είχε, και λίγα ήταν για το κακό που μας έκανε. Η κόρη μου ακόμα πετάγεται στον ύπνο της τα βράδια από τους εφιάλτες που βλέπει», λέει στη «R», ο πατέρας της 23χρονης, ο οποίος ακόμη αγωνίζεται για να επουλώσει τις πληγές του παιδιού του.

Η οικογένεια μάλιστα έφυγε από το χωριό και μετακόμισε στο Αγρίνιο προκειμένου η κοπέλα να αλλάξει περιβάλλον.

«Φύγαμε για να μη θυμόμαστε. Άφησα τα πάντα για το παιδί μου. Πνίγηκα στα χρέη και καταστράφηκα οικονομικά. Και τώρα, πάλι αυτός ο εφιάλτης» λέει ο ΠΧ. «Ακόμα και σήμερα η κόρη μου, που τελείωσε το πανεπιστήμιο και άρχισε να δουλεύει ως εκπαιδευτικός στο Αγρίνιο, υποφέρει από πόνους. Με χειρουργεία δεν τελειώσαμε, τι επόμενες μέρες θα κάνουμε ένα ακόμη. Και πάλι νοιάζομαι για αυτούς του γονείς που κλαίνε την κόρη τους στη Γερμανία και τρελαίνομαι».

Μια τρίχα από τα βαμμένα κόκκινα ανδρικά μαλλιά του που βρέθηκε στο ποδήλατο του θύματος και μπήκε στο μικροσκόπιο της γερμανικής αστυνομίας, ήταν αρκετή για να δείξει ότι ο δολοφόνος ήταν ο νεαρός Αφγανός.

Μάλιστα είχε αναρτήσει στο facebook τα κόκκινα μαλλιά του που μετά τη δολοφονία ξαναέκανε μαύρα.

68 γερμανοί αστυνομικοί ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης και εξέτασαν συνολικά 1500 άτομα.

Στις 14 Δεκεμβρίου στάλθηκαν από τη Γερμανία δαχτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες στην ΕΛ.ΑΣ. Ενδεχομένως οι Γερμανοί να μην έλεγξαν τα στοιχεία του στο ευρωπαϊκό σύστημα καταχώρησης μεταναστών όταν ο Χουσείν υπέβαλε αίτημα ασύλου. Τα στοιχεία του είχαν ενταχθεί στο σύστημα όταν ήρθε στην Ελλάδα, δηλαδή, στις 18 Ιανουαρίου του 2013. Η Γερμανία κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν έβγαλε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο «μόνιμα» 17χρονος Αφγανός, μετά την αποφυλάκισή του, είχε δηλώσει τόπο διαμονής ένα διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών και είχε την υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Όρο τον οποίο δεν τήρησε.

Ο Χουσείν εκμεταλλεύτηκε το προσφυγικό ρεύμα προς την κεντρική ευρώπη βρέθηκε στη Γερμανία και ζήτησε άσυλο. Έμενε σε ανάδοχη οικογένεια και κατά τη σύλληψή του δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι 17 ετών.

Μετά την ταυτοποίηση. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στη Γερμανία. Ένας δημοσιογράφος μάλιστα, ο Αντρέας Μπέκερ, έφτασε μέχρι την Κέρκυρα ακλουθώντας τα ίχνη του Αφγανού και ζήτησε να μάθει ποιες διατάξεις έκανε χρήση ο δράστης και αποφυλακίστηκε πρόωρα.

Η οικογένεια της 19χρονης Μαρίας Λαντενμπέργκερ επιθυμεί, τώρα, οι δωρεές στην μνήμη της Μαρίας, να δοθούν σε οργανώσεις που βοηθούν τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών. Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας ζητά την ενίσχυση των προσφύγων αφού, όπως λέει, και η ίδια η Μαρία, εργαζόταν ως εθελόντρια σε αντίστοιχες οργανώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης