Εντάλματα σύλληψης εις βάρος 55 ατόμων για σχέσεις με τον Γκιουλέν
Οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 55 ανθρώπων, ανάμεσά τους και επιχειρηματιών, τους οποίους θεωρούν ως υπόπτους για παροχή οικονομικής υποστήριξης στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι επιχειρηματίες που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του κληρικού φέρεται ότι μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά από και προς την Τουρκία, την Τανζανία, την Ουγκάντα και το Καζακστάν από το 2014.
Αστυνομικοί της μονάδας δίωξης οικονομικών εγκλημάτων της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησαν το Σάββατο επιχειρήσεις σε 57 διευθύνσεις προκειμένου να εντοπίσουν υποστηρικτές του Γκιουλέν, αναφέρει το τουρκικό δίκτυο NTV, το οποίο πρόσθεσε ότι ορισμένοι χρησιμοποιούσαν το Bylock, μια εφαρμογή για μηνύματα σε smartphones, την οποία σύμφωνα με την Άγκυρα χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί του αυτοεξόριστου ιεροκύρυκα για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει φυλακίσει περίπου 36.000 ανθρώπους οι οποίοι πρόκειται να δικαστούν και έχει θέσει σε διαθεσιμότητα ή έχει απολύσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους από τον στρατό, το δικαστικό σύστημα, τις δημόσιες υπηρεσίες κ.α.
Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει ανησυχία για την έκταση των εκκαθαρίσεων υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει απορρίψει επανειλημμένα τις επικρίσεις αυτές, λέγοντας πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη εκριζώσει τους εχθρούς της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Η Τουρκία κατέταξε το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο υιοθετεί τη φιλανθρωπία, τον διαθρησκευτικό διάλογο και τη βασισμένη στην επιστήμη παιδεία, στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων τον Ιούλιο του 2015. Υποστηρίζει πως υποστηρικτές του Γκιουλέν εισχώρησαν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες στη γραφειοκρατία και στις δυνάμεις ασφαλείας με απώτερο σκοπό να αναλάβουν τον έλεγχο του κράτους.
«Η ευθύνη περνά στην πλευρά των αγροτών που δεν ανταποκρίθηκαν», λέει ο Τσιάρας (vid)
11:34
Kykloi by Priceless: Ο πιο hot γαστρονομικός προορισμός για κάθε λάτρη των αληθινών γεύσεων
11:24
Piano Days 2026 στο Μέγαρο Μουσικής: Δύο ημέρες, ένα όργανο, αμέτρητες μουσικές διαδρομές
11:21
Συνελήφθη 38χρονος Τούρκος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL - Καταζητούνταν για ανθρωποκτονία
11:16