Πέθανε στα 98 του ο «πατέρας» του Big Mac
Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην έχουμε γνωρίσει το όνομά του, αλλά σίγουρα έχουμε γευτεί κάποια στιγμή στο παρελθόν το δημιούργημά του: Δύο ζουμερά μπιφτέκια, σπέσιαλ σως, τυρί, πίκλες, κρεμμύδια, κι όλα αυτά μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι με σουσάμι.
Ο Μάικλ Τζέιμς Ντελιγκάτι, ο Αμερικανός franchisee των McDonald's που δημιούργησε το Big Mac το 1967 και το είδε να εξελίσσεται ίσως στο πιο γνωστό χάμπουργκερ παγκοσμίως, πέθανε την περασμένη Δευτέρα στον σπίτι του στο Πίτσμπεργκ.
Σε συνέντευξή του το 2007 στο Reuters είχε δηλώσει ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για να πείσει τα McDonald's ότι το Big Mac είναι καλή ιδέα.
«Θεωρούσα ότι χρειαζόμασταν ένα μεγάλο σάντουιτς. Αλλά δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα χωρίς την άδειά τους».
Στην αμερικανική εκδοχή του, το Big Mac έχει περίπου 540 θερμίδες, 28 γραμμάρια λίπους και 25 πρωτείνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των McDonald's.