ΚΟΣΜΟΣ

Αμείωτη συνεχίζεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με νέα αιματηρά περιστατικά

Ισραηλινοί κυνηγούν Παλαιστίνιους σε αγορά EPA Atef Safadi

Έφηβος Παλαιστίνιος, ηλικίας 13 ετών, σκοτώθηκε την Κυριακή από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε ένα σημείο ελέγχου στο βόρειο τμήμα της Ραμάλας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον Άχμαντ Σαράκε, 13 ετών που έχασε την ζωή του όταν τον πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων κοντά στον ισραηλινό εποικισμό Μπέιτ Αλ.

Παράλληλα αναφέρονται άλλοι 20 Παλαιστίνιοι τραυματίες από πλαστικές σφαίρες.

Ο Άχμαντ Σαράκε, διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων της Ζαλαζούν, διακομίστηκε από τη Ραμάλα σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Σε άλλο περιστατικό, το βράδυ της Κυριακής, 20χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος ζούσε στο Ισραήλ, έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ομάδα Εβραίων και κατόπιν τους επιτέθηκε με μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει τέσσερις εξ αυτών. Το συμβάν έλαβε χώρα στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, μια 19χρονη γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά, ένας 14χρονος λιγότερο σοβαρά και δύο άνδρες ηλικίας 20 και 45 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά.

H αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης συνελήφθη και δεν έχει τραυματιστεί.

Πρόκειται για την 15η επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων ή Ισραηλινών από την 3η Οκτωβρίου στο Ισραήλ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης