ΚΟΣΜΟΣ

Η αεροπορία του Ισραήλ δολοφόνησε έγκυο και το παιδί της

Στο νοσκομείο τραυματίες πεντάχρονος και ο πατέρας του AFP Mohammed Abed

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σκότωσε μητέρα έγκυο στην Παλαιστίνη, όπως και το μόλις δύο ετών κοριτάκι της. Το περιστατικό συνέβη στη Γάζα και ο υπουργός Υγείας, Ashraf al-Qidra, είπε πως η γυναίκα, Noor Hassan, το όνομα της, ήταν 30 ετών και κυοφορούσε. Η κόρη της ήταν τριών.

Ακόμη ένα πεντάχρονο αγοράκι και ένας άνδρας τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε σπίτι.

Σύμφωνα με την αεροπορία του Ισραήλ, έγιναν επιδρομές στη Γάζα με στόχο εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων της Χαμάς, ως απάντηση σε πύραυλο που χτύπησε το Ισραήλ.

Η επιδρομή έγινε την ίδια ημέρα που Παλαιστίνια επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου στη Δυτική Όχθη.

Η 31 ετών γυναίκα "φώναξε ο Θεός είναι μεγάλος" πριν πυροδοτήσει τη βόμβα στο όχημά της, λίγες στιγμές αφότου αστυνομικός την είχε εντοπίσει να οδηγεί ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει.

Ο αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά, ενώ η γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ένταση είναι ξανά πολύ μεγάλη, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί εννέα Παλαιστίνιοι μέσα σε μια βδομάδα.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι προχώρησαν σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ, το Σάββατο, πριν οι δράστες σκοτωθούν από αστυνομικούς, ενώ δύο άλλοι νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει πως πάνω από 500 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις βίαιες διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων και περίπου 100 οι οποίοι χτυπήθηκαν με πραγματικά πυρά.

Στις αρχές του μήνα Παλαιστίνιοι σκότωσαν δύο Ισραηλινούς εργάτες μπροστά στα παιδιά τους, ενώ σε άλλο περιστατικό παλαιστίνια σκότωσε δύο Ισραηλινούς με μαχαίρι και τραυμάτισε μητέρα με το μκρό της παιδί, πριν σκοτωθεί και η ίδια από τις σφαίρες των αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης