Σύγχρονοι αλχημιστές μετατρέπουν τον άνθρακα σε χρυσό
Ερευνητές από το παράρτημα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στην Άπω Ανατολή λένε ότι κατασκευάζουν τις εγκαταστάσεις στις οποίες θα μετατρέπουν τον άνθρακα σε χρυσό.
Μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν είναι τόσο παραγωγική όσο θα μπορούσαν να ελπίζουν, καθώς τα έσοδα από την λόγω διαδικασία εκτιμώνται περίπου στα 1.500 ρούβλια ανά καύση ενός τόνου. Σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες τα έσοδα είναι περίπου 23 δολάρια.
«Κάψαμε ένα τόνο. Κερδίσαμε 1.500 ρούβλια», αναφέρει ο Oleg Ageev, Διευθύνων Σύμβουλος της Complex Innovative Technologies.
Έπειτα από 15 χρόνια μελετών πάνω στον άνθρακα από διαφορετικές περιοχές του ποταμού Αμούρ, η ομάδα διαπίστωσε πως κάθε τόνος στερεού καυσίμου από τη λεκάνη Ερκοβέτσκι περιέχει έως ένα γραμμάριο του πολύτιμου μετάλλου.
Για να δημιουργηθεί το πολύτιμο μέταλλο, ο καπνός που παράγεται από τη καύση του άνθρακα περνά μέσα από ένα εκατονταπλάσιο σύστημα καθαρισμού. Το υπόλειμμα στη συνέχεια ξεπλένεται μέσω ενός φίλτρου νερού, οδηγώντας στην παραγωγή μίας μικρής ποσότητας χρυσού ο οποίος αργότερα μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης παράγει το χρυσό.
Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό μετατροπής χρυσού σε κάποιον λέβητα πετρελαίου σε σπίτι της Αμούρ μέσα στον επόμενο χρόνο ελπίζοντας να λάβουν μία επιχορήγηση προκειμένου να κατασκευάσουν και στη συνέχεια να εφαρμόσουν μία συσκευή βιομηχανικού τύπου.
«Σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα φιλτραρίσματός μας σε λέβητες κατοικιών γιατί καίνε 8 με 10 τόνους άνθρακα και αυτό μεταφράζεται σε 10 κιλά χρυσού», λένε οι επιστήμονες.