ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικό μήνυμα ΟΗΕ για το Χαλέπι: "Ο χρόνος εξαντλείται"

REUTERS/Alaa Al-Faqir

Σημαντικές διαφωνίες με τη συριακή κυβέρνηση, είπε ότι έχει ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

Ο ντε Μιστούρα είπε σήμερα ότι "ο χρόνος εξαντλείται" εστιάζοντας στις διαφωνίες που υπάρχουν με τη συριακή κυβέρνηση στη διαχείρηση της κατάστασης στο Χαλέπι. "Θα πρέπει να αναγνωρίσει η Δαμασκός την τοπική διοίκηση στις περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών αν εγκαταλείψουν οι τζιχαντιστές την πόλη", υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μοάλεμ απέρριψε αυτή την πρόταση. Ο Μοάλεμ είπε ότι το τοπικό συμβούλιο των ανταρτών στην περιοχή αποσκοπεί στον έλεγχο της διανομής τροφίμων και ότι κρατάει ομήρους τους πολίτες του ανατολικού Χαλεπίου.

Από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν την Κυριακή οι δυνάμεις των ανταρτών σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι. Ανάμεσά τους ήταν και οκτώ παιδιά που έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε σχολείο, στο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.

Επίσης, από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας-βαρελιού σκοτώθηκε εξαμελής οικογένεια στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες. Στην ίδια περιοχή πριν απο λίγες μέρες καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς όλα τα νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης