ΚΟΣΜΟΣ

Συνολικά 18 τραυματίες από σύγκρουση φορτηγού με τρένο στην Ολλανδία

Συνολικά 18 τραυματίες από σύγκρουση φορτηγού με τρένο στην Ολλανδία
ANP

Συνολικά δεκαοκτώ άτομα τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια σύγκρουσης βυτιοφόρου οχήματος, που μετέφερε γάλα, με μια επιβατική αμαξοστοιχία στη βόρεια Ολλανδία, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του τρένου.

Όπως ανακοίνωσε ο Κίριελ Χάμστρα, εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής Γκρόνινγκεν, που μετέβησαν στην περιοχή, «ένδεκα εξ αυτών (τραυματιών) διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τρεις φέρουν σοβαρότερα τραύματα, ωστόσο η ζωή τους δεν απειλείται».

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) σε μια περιοχή όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο περνά μέσα από πολλές πεδιάδες, κατά μήκος ενός καναλιού. Στο τρένο επέβαιναν περίπου 40 άνθρωποι, πρόσθεσε ο Χάμστρα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το φορτηγό «πιθανόν συγκρούστηκε με το τρένο καθώς διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας» επισήμανε η τοπική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter. «Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες. Για κάποιο λόγο, ο οδηγός προφανώς δεν είδε το τρένο...» εξήγησε ο Χάμστρα.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μεταξύ αυτών ένα ελικόπτερο κι ασθενοφόρα, μετέβησαν στο σημείο του ατυχήματος «μαζικά, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.

Οι αρχές συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. «Θα ανακριθεί, με την παρουσία δικηγόρου, ως ύποπτος» διευκρίνισε η αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα ειδικοί τοπικών και εθνικών αρχών ξεκίνησαν έρευνα για τη διαλεύκανση «των ακριβών συνθηκών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ