Πρώτη ρωσική αντίδραση για την επίσκεψη απεσταλμένων Τραμπ - «Πρέπει να λάβουν υπόψη τα δεδομένα»
Ανανεώθηκε:
Το Κρεμλίνο, στην καρδιά της Μόσχας
AP Photo/Pavel BednyakovΟι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψη τα «δεδομένα στο πεδίο» σε οποιαδήποτε διευθέτηση του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας ήταν η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στην επικείμενη επίσκεψη των απεσταλμένων του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και Στιβ Γουίτκοφ στη ρωσική πρωτεύουσα και στη συνέχεια στο Κίεβο.
Αυτό μεταδίδουν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Οι ειδικοί απεσταλμένοι του Ντόναλντ Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ και Στιβ Γουίτκοφ αναμένονται στη Μόσχα και ακολούθως στο Κίεβο το Σαββατοκύριακο, μεταφέροντας, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, οι Γουίτκοφ και Κούσνερ θα πάνε πρώτα στη Μόσχα για συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα, στη συνέχεια αύριο Κυριακή στο Κίεβο για να δουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διευκρίνισε αν η πρόταση που μεταφέρουν οι απεσταλμένοι του περιλαμβάνει παραχώρηση εδάφους εκ μέρους της Ουκρανίας, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί προηγουμένως, όμως είπε «Έχουμε μια ιδέα για ειρήνη».
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Κούσνερ και Γουίτκοφ θα πάνε στο Κίεβο, μια πόλη που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον πόλεμο. Οι δυο Αμερικανοί απεσταλμένοι έχουν ήδη πάει στη Μόσχα, η τελευταία φορά ήταν τον Ιανουάριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ειρηνευτική πρόταση μεταφέρουν σε Μόσχα και Κίεβο οι απεσταλμένοι του Τραμπ
Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σε διάστημα λίγων λεπτών στην Ηλεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
14:25
Πυροσβεστική: Υψηλός κίνδυνος φωτιάς αύριο Κυριακή (6/09) σε 27 περιοχές
14:24
Μητσοτάκης από περίπτερο Ιαπωνίας: Πρόκληση τώρα η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των επιχειρήσεών μας
14:22
DTD: Η σπάνια διαταραχή που κάνει τους ανθρώπους να χάνονται ακόμη και μέσα στα σπίτια τους
14:20