ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μέλος του Facebook

Φωτογραφία αρχείου από ομιλία - συνέντευξη του Ομπάμα στην Καλιφόρνια Stephen Lam Getty Images)

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μπήκε στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, τη Δευτέρα. Όπως είπε ο ίδιος, ήθελε να δημιουργήσει αυτόν τον λογαριασμό για να βρίσκεται "σε ένα μέρος που μπορούμε να έχουμε πραγματικές συζητήσεις". Ξεκίνησε μάλιστα αμέσως ανεβάζοντας το πρώτο του ποστ για την κλιματική αλλαγή.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Ομπάμα "ξενάγησε" εικονικά τους χρήστες στην πίσω αυλή του Λευκού Οίκου, περπατώντας ο ίδιος και μιλώντας ταυτόχρονα για την ομορφιά της φύσης, σε ένα βίντεο που αναφέρερεται "στοπως θα προστατεύουμε αυτόν τον όμορφο πλανήτη μας".

"Όχι μόνο θέλω οι μελλοντικοί πρόεδροι να μπορούν να περπατήσουν όπως εγώ, αλλά θέλω να το κάνω σίγουρο πως οι Αμερικανοί μπορούν να απολαύσουν τα απίστευτα εθνικά πάρκα, την επίσης απίστευτη ομορφιά, τα βουνά, τους ωκεανούς, που είναι τα μεγαλύτερα δώρα που μας έχουν δοθεί."

Ο πρόεδρος επέλεξε το Facebook επειδή"τη στιγμή που τρεις στους τέσσερις ενήλικους χρησιμοποιούν το Facebook", αυτό ήταν αρκετό και ένιωσε πως "είναι ένα μεγάλο μέρος για να είναι και ο ίδιος", έγραψε.

Εν τω μεταξύ, ο λογαριασμός "Ο Μπαράκ Ομπάμα" ο οποίος έχει πάνω από 45 εκατ. οπαδούς και ανθρώπους που ακολουθούν, συνεχίζει να "τρέχει" από την ομάδα "Οργανωμένοι για τη δράση" (Organizing for Action).

Ο Μπαράκ Ομπάμα εισήλθε στο Twitter τον Μάιο, αλλά είναι πολύ ενεργός στην χρήση των σόσιαλ μίντια κατά το δεύτερο μισό της θητείας του, επί της ουσίας κοντά στο τέλος της. Μιλάει με σταρ από την αμερικανική ομάδα γυναικών στο ποδόσφαιρο, προσκάλεσε τον νεαρό ωρολογοποιό Αχμέντ Μοχάμεντ στον Λευκό Οίκο, αστειεύτηκε με τον Μπιλ Κλίντον και αποκάλυψε ποια συνταγή για γουακαμόλε προτιμά.

Πηγή CNN President Obama joins Facebook, addresses climate change in first post

Deena Zaru

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης