Υπερδεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από νάρκες ενώ επιχειρούσε να διέλθει το Ορμούζ ανακοίνωσε το Ιράν
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Kamran JebreiliΤο Ιράν έκανε γνωστό τη Δευτέρα (31/8) ότι ένα πλοίο προσέκρουσε σε νάρκες στη διάρκεια «παράνομης» απόπειρας να διασχίσει τα στενά του Ορμούζ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά πάνω σ' αυτό.
«Ένα υπερδεξαμενόπλοιο που επιχειρούσε να πάρει την παράνομη οδό νότια των Στενών του Ορμούζ τυλίχθηκε σε τεράστιες φλόγες αφού προσέκρουσε σε δύο θαλάσσιες νάρκες και έχει ακινητοποιηθεί πλήρως», ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Την Κυριακή (31/8), οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν δικαιολογήσει πλήγματά τους στο Ιράν, στο νησί Λαράκ, επικαλούμενες την παρουσία ιρανικών δυνάμεων οι οποίες ετοιμάζονταν «να εξαπολύσουν ρουκέτες με θαλάσσιες νάρκες στα στενά του Ορμούζ». Διαβεβαίωσαν επίσης ότι έχουν «ολοκληρώσει την αποναρκοθέτηση των διεθνών οδών ναυσιπλοΐας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
O Τραμπ απειλεί και πάλι το νησί Χαργκ του Ιράν - Δημοσίευσε βίντεο AI με τον βομβαρδισμό του
Στο κόκκινο η ένταση στη Μέση Ανατολή: Ιρανικά αντίποινα στο νησί Λαράκ για τα πλήγματα των ΗΠΑ
Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να λήξει τα πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια - Θα έχουν τετ α τετ στον ΟΗΕ
15:09
Νίκος Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα που παράγει, καινοτομεί και εξάγει είναι μια Ελλάδα πιο ισχυρή»
14:59
Σύρος: Πέθανε ο 72χρονος που είχε εγκλωβιστεί κάτω από το ΙΧ του ενώ το έπλενε
14:51
Κλειστό αύριο Τρίτη 22/9 το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω της κακοκαιρίας
14:44