ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε αεροπορική βάση

Αφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε αεροπορική βάση
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Parwiz

Τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και δεκατέσσερις τραυματίες άφησε πίσω της έκρηξη στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ο εκπρόσωπός τους, Zabihullah Mujahid, μέσω tweet, παινεύτηκε για την «μεγάλη επίθεση» στην αεροπορική βάση.

Η έκρηξη έγινε στην πόλη Μπαγκράμ, βόρεια της Καμπούλ. Η αποστολή Resolute Support υπό το ΝΑΤΟ που έχει τη βάση της στη Μπαγκράμ, περίπου 50 χλμ από την αφγανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς μετά τις 05:30 το πρωί και ότι υπήρξαν απώλειες. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις προστασίας και ιατρικές ομάδες.

Ο κυβερνήτης της Μπαγκράμ, Αμπντούλ Σοκόρ Κοντόσι, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από την έκρηξη, που σύμφωνα με τον ίδιο σημειώθηκε κοντά σε τραπεζαρία.

Ο John W. Nicholson, των αμερικανικών στρατευμάτων, έστειλε τα συλληπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε πως οι τραυματίες λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία.