ΚΟΣΜΟΣ

Τι να περιμένουμε από την νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ;

REUTERS/Mark Makela

Η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, έχει γεννηθεί στη Σλοβενία και ο ρόλος της στην προεκλογική καμπάνια του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ, ήταν ιδιαίτερα διακριτικός. Αυτό δημιούργησε πολλά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που θα παίξει ως πρώτη κυρία.

Η ζωή της στη Σλοβενία και το μόντελινγκ

Η Μελάνια Κνάους γεννήθηκε το 1970 (46 ετών) στη Σέβνιτσα της Σλοβενίας. Στα εφηβικά της χρόνια η οικογένεια της μετακόμισε από την απλή πολυκατοικία που ζούσε, σε ένα μεγαλύτερο, διόροφο σπίτι πάνω από τον ποταμό Σάβο, κάτω από ένα μεσαιωνικό κάστρο.

Κάτοικοι της περιοχής λένε πως ο πατέρας της πωλούσε εξαρτήματα οχημάτων και η μητέρα της δούλευσε σε εργοστάσιο παιδικών ρούχων, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην τότε κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία.

(REUTERS/Mike Segar)

Η καριέρα της στο μόντελινγκ την οδήγησε στο Μιλάνο και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολύ μακριά από την πόλη της στη Σλοβενία με τους 2 εκατομμύρια κατοίκους.

«Από παιδί η Μελάνια ήταν δημιουργική, πρωτοπόρα και η Σέβνιτσα ήταν πολύ μικρή για εκείνη», είπε η Μαριάννα Γέλαντσιτς, φίλη της κυρίας Τραμπ.

«Ήταν πάντα μαζεμένη και όταν άκουσα πως ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε υποψηφιότητα είπα ότι αυτό θα είναι δύσκολο για εκείνη. Δεν της άρεσε ποτέ να είναι στο προσκήνιο».

Ποιος θα είναι ο ρόλος της δίπλα στον πρόεδρο;

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών και η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε στη Σλοβενία, η Σέβνιτσα πανηγύρισε για την Μελάνια.

Η 46χρονη πρώτη κυρία σύμφωνα με τις πληροφορίες μιλά έξι γλώσσες και είχε μια καλή καριέρα στο μόντελινγκ όταν γνώρισε τον τωρινό σύζυγό της το 1998.

«Ο κόσμος με ρωτά ‘Αν ο Ντόναλντ είναι πρόεδρος, τι είδους πρώτη κυρία θα είσαι εσύ;’. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπηρετήσω αυτή την χώρα», είπε η κυρία Τραμπ σε ομιλία της.

(REUTERS/Carlo Allegri)

«Θα είμαι η φωνή των γυναικών και των παιδιών. (...) Η κουλτούρα μας έχει γίνει πολύ σκληρή, ιδιαίτερα για παιδιά και εφήβους... πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο να μιλάμε ο ένας στον άλλον, να διαφωνούμε, να σεβόμαστε».

Η ιστορία θα δείξει ποιος θα είναι ο ρόλος που θα παίξει η Μελάνια Τραμπ. Το μόνο σίγουρό είναι ότι ο ρόλος της θα είναι δύσκολος καθώς έχει να ανταγωνιστεί μια από τις πιο αγαπημένες και δυναμικές πρώτες κυρίες που έχουν περάσει από τον Λευκό Οίκο, την Μισέλ Ομπάμα.

(REUTERS/Mark Makela)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης