ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Στα δύσκολα μπαίνουν σήμερα Αναστασιάδης και Ακιντζί

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Στα δύσκολα μπαίνουν σήμερα Αναστασιάδης και Ακιντζί καθώς στη σημερινή, τέταρτη ημέρα διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, θα αρχίσει η ουσιαστική συζήτηση επί του εδαφικού στη βάση εγγράφου με τις θέσεις των δύο πλευρών για τα κριτήρια που θέτουν σχετικά με την εδαφική πτυχή του προβλήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι δύο πλευρές έδωσαν χθες γραπτώς τις θέσεις τους επί των κριτηρίων για το εδαφικό προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ενσωμάτωσή τους σε κοινό έγγραφο στο οποίο θα αναδεικνύονται τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης των δύο πλευρών. Επιπλέον, σημείωσε ότι αν υπάρχει καλή θέληση μπορεί σήμερα να επιτευχθούν συγκλίσεις στα ζητήματα των εδάφων που θα περιληφθούν στην περιοχή ελληνοκυπριακής διοίκησης αλλά και στον αριθμό των προσφύγων που θα επιστρέψουν.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρισοδουλίδης υποστήριξε ότι οι συζητήσεις επί ελβετικού εδάφους θα ολοκληρωθούν αύριο αποκλείοντας το ενδεχόμενο παράτασης και πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρξει κατάληξη οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στη Λευκωσία».

Με το τέλος των πενθήμερων συζητήσεων στο Μον Πελεράν, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του πενθημέρου αλλά και για τον τρόπο συνέχισης των συνομιλιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης