ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Υπό τη μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία στην ιστορία της η Νέα Υόρκη

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Υπό τη μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία στην ιστορία της η Νέα Υόρκη
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται και θα βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε κάθε γωνιά της Νέας Υόρκης προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς παρατράγουδα, σε μια από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας. Κι αυτό διότι οι Ομοσπονδιακές Αρχές φέρονται να δέχθηκαν απειλές για επίθεση ανήμερα των εκλογών από οργάνωση προσκείμενη στην αλ Κάιντα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της Νέας Υόρκης στην ιστορία της πόλης, κάτι όχι τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι και οι δύο υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αποτελεσμάτων από το... Μανχάταν κι όχι από κάποιο άλλο μέρος των ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε καλά ότι τα βλέματα όλου του πλανήτη θα είναι στραμμένα στη Νέα Υόρκη. Έχουμε την υποχρέωση όχι μόνο προς τους πολιτες της, αλλά και προς τη χώρα να εξασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Στη Νέα Υόρκη, άλλωστε, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο και ο νικητής των εκλογών άμα τη οριστικοποίηση της επικράτησής του. Σύμφωνα με το Reuters, η Χίλαρι Κλίντον θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το Jacob K. Javits Convention Center που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Χάντσον, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ από μια μεγάλη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στο κέντρο του Μανχάταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ