ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Θα καθαρίσουμε τον βούρκο

REUTERS/Carlo Allegri

Τη διαβεβαίωση ότι η ανάδειξή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών θα σηματοδοτήσει το τέλος του «διεφθαρμένου καθεστώτος της Ουάσιγκτον», έδωσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Σαρασότα της Φλόριντας.

«Το συμβόλαιό μου με τον Αμερικανό ψηφοφόρο ξεκινά με ένα σχέδιο να βάλουμε ένα τέλος στην διαφθορά της κυβέρνησης ώστε να απαλλάξουμε την χώρα μας – και να την απαλλάξουμε σύντομα – από τις ομάδες ειδικών συμφερόντων που εγώ γνωρίζω τόσο καλά» υπογράμμισε ο Ντ. Τραμπ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Χίλαρι Κλίντον «προστατεύεται από ένα απόλυτα μεροληπτικό σύστημα».

Ο κ. Τραμπ, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκάλεσε την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον «παλιάνθρωπο». «Θέλω όλο το κατεστημένο στην Ουάσιγκτον να ακούσει τις λέξεις που θα πούμε όλοι μαζί, όταν κερδίσουμε αύριο: θα καθαρίσουμε τον βούρκο» επισήμανε ενώπιον των υποστηρικτών του.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών άσκησε κριτική εναντίον των τραγουδιστών Τζέι Ζι και Μπιγιονσέ, που τάχθηκαν στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν «άσεμνες» εκφράσεις, που αν εκείνος τις ξεστόμιζε θα οδηγούνταν στην ηλεκτρική καρέκλα. «Δεν θεωρείτε πως είναι απίστευτο (ότι) ο Τζέι Ζι και η Μπιγιονσέ χρησιμοποιούν άσεμνη γλώσσα στο τραγούδι, χρησιμοποιούν λέξεις που, εάν εγώ ποτέ τις ξεστόμιζα, θα με οδηγούσαν στην ηλεκτρική καρέκλα;» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αναμένετο να πραγματοποιήσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, άλλες τέσσερις προεκλογικές συγκεντρώσεις, στη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια, το Νιου Χαμσάιρ και το Μίσιγκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης