ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Ανοίγουν τα χαρτιά τους Αναστασιάδης και Ακιντζί στις διακαναλικές συνεντεύξεις τους

Κυπριακό: Ανοίγουν τα χαρτιά τους Αναστασιάδης και Ακιντζί στις διακαναλικές συνεντεύξεις τους
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται απόψε οι διακαναλικές συνεντεύξεις του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στις οποίες εκτιμάται ότι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους αναφορικά με το Κυπριακό, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των συνομιλιών στο Mont Pelerin της Ελβετίας.

Ο κ. Αναστασιάδης θα απαντήσει σε ερωτήσεις επτά διευθυντών ειδήσεων ελληνοκυπριακών τηλεοπτικών σταθμών, παγκύπριας εμβέλειας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, «στόχος μου θα είναι να ενημερώσω περαιτέρω τον λαό για τις εξελίξεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί από τις 18:30 έως τις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Προεδρικό Μέγαρο, με ταυτόχρονη μετάφραση στην αγγλική και την τουρκική γλώσσα.

Ο κ. Ακιντζί είχε εκφράσει την επιθυμία για κοινή διακαναλική συνέντευξη, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Αναστασιάδη. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα δώσει διακαναλική συνέντευξη σε Τουρκοκυπριακούς δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Κύπριου Προέδρου.

Οι συνομιλίες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην Ελβετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ