ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές

Έχουν δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στην Αμερική, αλλά κανένας από τους δύο δεν κατεβαίνει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Γνωρίστε τη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ. Η Κλίντον είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση μουσικών φεστιβάλ σε όλη την Αμερική και ο Τραμπ είναι επικεφαλής ενός ινστιτούτου για τον καρκίνο στη Βιρτζίνια.

Τα ονόματά τους πάντα προκαλούσαν σχόλια, ωστόσο σε μια χρονιά εκλογών, όπως η φετινή, τραβάνε ακόμα περισσότερο την προσοχή, όπως λένε.

Χίλαρι Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον, γύρω στα είκοσι, από τη Νέα Ορλεάνη σπεύδει να εξηγήσει ότι δεν πήρε το όνομά της από την υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον.

Πρόκειται για τρομερή σύμπτωση, καθώς, όπως λέει, οι γονείς της την περίοδο που γεννήθηκε εκείνη, δεν είχαν ούτε κατά διάνοια ακουστά την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και σημερινή υποψήφια πρόεδρο.

HILARY

Μάλιστα, η πρώην πρώτη κυρία γνωρίζει για τη συνονόματη της από τη Νέα Ορλεάνη, αφού λίγο καιρό από τότε που μετακόμισε στο Λευκό Οίκο το 1993, η μητέρα της Χίλαρι της έστειλε επιστολή όπου της γνωστοποιούσε τη συνωνυμία με την κόρη της.

Όπως εξηγεί η Χίλαρι στο CNNi, όταν έσκασε το σκάνδαλο με τη Μόνικα Λεβίνσκι, η ίδια ήταν εφτά χρονών, ωστόσο, εξαιτίας των αστείων που της έκαναν, άλλαξε το όνομά της για μερικούς μήνες.

Αλλά και σήμερα, η Χίλαρι αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του ονόματός της, καθώς όπως εξηγεί, όταν στέλνει επαγγελματικά email, αυτά πολλές φορές αγνοούνται, αφού τα παίρνουν για spam. Αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται πολλές φορές επισήμανση του ονόματός της σε αναρτήσεις που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία. Πολλές φορές, μάλιστα, το Facebook έχει μπλοκάρει το λογαριασμό της.

Παρόλο που δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, η Χίλαρι θεωρεί ότι αν βγει πρόεδρος η ...συνονόματή της, τα πράγματα θα χειροτερέψουν για την ίδια.

Δρ. Ντόναλντ Τραμπ

Μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με τον υποψήφιο πρόεδρο της Αμερικής, ωστόσο την επόμενη Τρίτη θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον. Ο Δρ. Ντόναλντ Τραμπ δουλεύει στο χώρο της Υγείας περισσότερα από 40 χρόνια και σήμερα είναι επικεφαλής ενός ινστιτούτου για τον καρκίνο στη Βιρτζίνια.

TRUMP

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές είχε ζητήσει στο παρελθόν μία χάρη ιατρικής φύσεως από τον Δρ., χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί εκείνος να παρέμβει. Αλλά και ο Δρ. Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει άλλοτε το όνομα του επιχειρηματία, προκειμένου να συγκεντρώσει δωρεές για ιατρικούς σκοπούς.
Οι δύο άντρες γνωρίστηκαν κάποια στιγμή στο παρελθόν και ο Δρ. Τραμπ περιέγραψε τον ...άλλο Τραμπ ως έναν ελκυστικό άνθρωπο που καυχιόταν για τον εαυτό του και την επιτυχία του.

Παρά τη γνωριμία τους, ο Δρ. Τραμπ εξηγεί ότι πρόσκειται πολιτικά στο χώρο των Δημοκρατικών, για το λόγο αυτό θα ψηφίσει Χίλαρι στις εκλογές.

The Donald Trump and Hillary Clinton not running for president

By Donie O'Sullivan, Samantha Guff, and Jeff Simon

ΔΗΜΟΦΙΛΗ