ΚΟΣΜΟΣ

Η Τσιμπούλκοβα αγνοεί όσους την αμφισβητούν και τους δείχνει την κορυφή!

Η μπάλα περνούσε ξυστά το φιλέ ενώ η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα είχε πέσει ήδη στο έδαφος με δάκρια στα μάτια.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η 27χρονη Σλοβένα τενίστρια το ντεμπούτο της στο WTA Finals. Η Τσιμπούλκοβα έχασε τους δύο πρώτους αγώνες στους ομίλους του WTA Finals, ωστόσο νίκησε τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ και πήρε το «εισιτήριο». Για να φτάσει όμως στην κορυφή έπρεπε να περάσει πάνω από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Angelique Kerber.

Όταν η Τσιμπούλκοβα ξεκίνησε να παίζει τένις, της είχαν πει ότι είναι πολύ κοντή, αφού η 27χρονη έχει ύψος περίπου 1.60. Η «φωτοβολίδα τσέπης» όμως, όπως την χαρακτηρίζουν, στέκεται ψηλά με το κύπελλο Billie Jean King στα χέρια της.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω με λέξεις αυτό που νιώθω», λέει στο cnn. “Είναι απλά υπέροχο. Ποτέ δεν υπήρξα τόσο χαρούμενη στη ζωή μου. Υπέροχο!»

Η Τσιμπούλκοβα ήταν πάντα μαχητής. Σε μια περίοδο όπου το ύψος και η δύναμη κυριαρχούν, αψήφησε τα πάντα και έπαιξε τένις. Πολλοί ήταν εκείνοι που την προέτρεψαν να απομακρυνθεί από το παιχνίδι όσο μεγαλώνει. «Με υποτίμησαν αλλά ήθελα πραγματικά να παίξω τένις και δεν μπορούσε κανείς να με πείσει για το αντίθετο».

Κατατάχθηκε 66η στην αρχή του έτους. Ο δρόμος για την κορυφή ήταν μακρύς. Η Martina Navratilova λέει ότι η Τσιμπούλκοβα σταματάει να δουλεύει σκληρά μόνο όταν κοιμάται. Και η Τσιμπούλκοβα το παραδέχεται. «Νομίζω πως αυτό είναι το σωστό. Πρέπει να κάνω το κάτι παραπάνω για να κερδίσω τα ψηλότερα κορίτσι; Το ύψος μου ήταν μία πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσω και χαίρομαι να αποτελώ παράδειγμα και για άλλους ανθρώπους σαν εμένα».


«Αυτή την περίοδο είμαι σε φάση που πραγματικά πιστεύω στον εαυτό μου», λέει η Τσιμπούλκοβα «Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να γίνω, ότι είμαι, μία από τις μεγαλύτερε τενίστριες στον κόσμο. Και θέλω απλά να συνεχίσω. Θέλω να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω με αυτή τη ψυχολογία, και νομίζω ότι θα φτάσω ψηλά».

'Pocket rocket' Cibulková defies doubters to show sky's the limit

By Henry Young and Don Riddell, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης