ΚΟΣΜΟΣ

Αναστολή δράσης PKK στην Τουρκία μέχρι τις εκλογές

Εντολή να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δεχθούν επίθεση έδωσε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο που πρόσκειται στην οργάνωση.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας.

Στους Κούρδους μαχητές δίνεται εντολή να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή «δίκαιων εκλογών» στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά το μακελειό στην Άγκυρα όπου μέχρι στιγμής επισήμως 86 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από δύο εκρήξεις στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης με τη συμμετοχή εκατοντάδων φιλοκούρδων και αριστερών ακτιβιστών.

Από τη μεριά του, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εκτιμάει ότι στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας ήταν τα μέλη του, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που η Τουρκία συμμετέχει πλέον με τον δικό της τρόπο στον πόλεμο στη Συρία και ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη στα νοτιοανατολικά της χώρας εμπόλεμη σύγκρουση των δυνάμεων ασφαλείας με τους Κούρδους αντάρτες του PKK.
Την ίδια ώρα, η χώρα οδεύει στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετά το πολιτικό αδιέξοδο και την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης