Η Βαλονία απορρίπτει κάθε είδους «τελεσίγραφο» της Ε.Έ για την υπογραφή της CETA

Εμπλοκή φαίνεται ότι δημιουργείται στην υπογραφή της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (CETA) με τον Καναδά καθώς ο επικεφαλής της βαλονικής κυβέρνησης απέρριψε κάθε είδους «τελεσίγραφο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Βέλγιο.
Ο Πολ Μανιέτ δήλωσε ότι «δεν είναι ενήμερος» για κάποιο τελεσίγραφο της ΕΕ στο Βέλγιο, πρόσθεσε ωστόσο ότι «η αποστολή ενός τελεσιγράφου δεν είναι συμβατή με την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος».
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τουσκ έδωσε διορία στο Βέλγιο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας για να δηλώσει αν θα υπογράψει ή όχι τη CETA. Στη δεύτερη περίπτωση, θα αναβληθεί η σύνοδος κορυφής για την υπογραφή της συμφωνίας, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
Διαβάστε επίσης για το θέμα:
Μήνυμα Τουσκ στο Βέλγιο να υπογράψει τη συμφωνία Ε.Ε – Καναδά για το ελεύθερο εμπόριο

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για την τριήμερη κακοκαιρία - Οι συστάσεις στους πολίτες
14:14
Στην Ουγγαρία ο Νετανιάχου παρά το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
14:04
Απολογείται ο ένας εκ των δύο υγειονομικών υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες στα Χανιά
13:55
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ: Το «ρίσκο» του Ερντογάν: Ο Κωνσταντίνος Υφαντής αναλύει το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία
13:45